/ FILM, TEATER OCH MUSIK /

FILMTIPS NUMMER 7 2016

 
 
Mitt sjunde filmtips är en rulle med titeln "Kärlekdeluxe från 2013 med Moa Gammel och Martin Stenmarck ihuvudrollerna. För regin står Kristina Kjellin Anna Platt har skrivit manuset. Det är en romantisk film som svt sände i lördags.Filmen är på 92 minuter. Tyvärr missade jag början av den, därför ska jag försöka köpa den till mitt filmbibliotek. På discshop är den slutsåld, men det finns andra ställen.
 
Handlingen:
" Selma Trastell är en framgångsrik chick-lit författare vars lättsamma böcker säljer som smör i solsken. Hon lever ett liv i sus och dus, ivrigt påhejad av sin paranta förläggare Katarina och helst i sällskap med sina flärdfulla väninnor Vanja och Vanessa.

Men trots sina framgångar gnager en oro inom Selma - Var detta egentligen vad hon ville med sitt författarskap? Att skriva om brustna hjärtan och skor? Kanske har hon, djupt inom sig, viktigare saker att säga"? (Källa discshop)

Så här säger MovieZone om filmen. Jag citerar en del av recensionen:

"Trots att nu varken humor, komisk tajming eller originalitet kan räknas till den här filmens starka sidor, finns det ändå något jag beundrar. Den här prestigelösheten med vilken man tar sig an en rätt bespottad genre och ger sig fan på att återskapa klassikerna, bit för bit. Jag skulle gissa att förstagångsregissören Kicki Kjellin och debuterande manusförfattaren Anna Platt haft många kul kvällar framför "Notting Hill" och "Grey's Anatomy" där de lånat klyschor och kopierat repliker. Förstå mig rätt. En del filmskapare vill bara roa för stunden, de strävar inte efter att återuppfinna hjulet, och det är förstås helt okej."

"Kärlek deluxe" är en film, där publiken inte behöver anstränga sig utan bara blir roade. Dessutom är Martin Stenmarck ögongodis - i alla fall för mig.

 
 
/Ec
 
Filmtips