/ Allmänt /

LITE FIX UNDER EN REGNIG DAG

min egen bild för flera år sedan, troligen 2010
 
Ibland kan det vara skönt med någon regnig dag då och då under sommaren/semestern. Då kan man ta hand om sitt hem och få det på fötter. Jo det är förståss bra att få undan en mängd skrivarbeten under regniga dagar, men - och det är alldeles sant - Ibland har jag även skrivkramp eller fundera över vilka texter jag ska redigera, så att de blir ännu bättre. Då jag gör andra saker till exempel fixar här hemma, så föds uppslag till fortsättning på en novell. Det är sättet som jag fungerar på. Alla har sitt sätt att nå fram till målet.Mamma sade till andra som tyckte att det var underligt att jag aldrig hårdpluggade dagarna före en tenta. " Ewacarin är bara i köket kroppsligt, hennes tankar är i böckerna." En mamma känner sin dotter!
 
Den här onsdagen har det varit lite fix här hemma, och då främst i köket. Min stackars garderobsblomma i vardagsrummet fick äntligen ny kruka och ny jord.Mina sjukhusperioder har gjort att den fått stå tillbaka alltför länge. Under tidig eftermiddag köpte jag en ormbunke som jag ställde i vardagsrumsfönstret så länge tills den växt till sig. Jag vet att jag aldig får en lika stor som jag hade för ungefär sex år sedan (se bilden) Jo, egentligen skulle jag vilja ha enbart blommande krukväxter här hemma, men de är så förgängliga och just nu tillåter inte min kassa några utsvävningar... Ack ja, så kan det vara ibland.
 
Efter blommorna tog jag tag i mitt så kallade skafferi. Som  tur var hade jag skött mig bra under den perioden som gått sedan sist, för det fanns inte mycket gammalt som behövde slängas. Kaffeskåpet och bestickslådan är också iordninggjorda. Det känns enormt härligt!
 
Om skrivkrampen eller någon idé på en fortsättning av en novell har släppt/etablerats under tiden jag har fixat? Det fodras nog även en kväll för jag riktigt vet hur jag vill ha det. Men jag är så glad över mitt kök.
 
/Ec 
 
 
 
vardagsgöromål, katter