/ KÅSERIER/NOVELLER /

EN RELATIONSNOVELL I REPRIS - DEL 2 -

 
 
Här kommer fortsättningen av "mitt skötebarn". Varsågoda:
 

Det är ingen dum idé med ett varmt bad när man känner sig frusen och trött tänker Alexandra. Efter en stund, när hon stängt alla telefoner, tappar hon upp ett bad med mycket skum. Badkulorna doftar underbart av apelsin och mandarin. Hon går in i sovrummet rullar ner persiennerna och tar fram sin korta kimono och ett par svarta tights. Därefter klär hon av sig. Gud vad det är skönt att få av detta och krypa i något ledigare tänker hon. En hastig blick i spegeln. Alltför mycket goda luncher/middagar ser hon, när hon tittar på sin kropp. Hon hämtar värmeljus som hon placerar här och där i badrummet. Alexandra går och hämtar sin korg i kylen. Vår helgensamma kvinna hämtar även ett vinglas, korkskruv, ost- och fruktkniv.  Dem ställer hon på en pall vid badkaret. Mc Scott stoppar i sladden till hörlurarna i sin I-phone som hon lägger på pallen bredvid korgen. Så kliver hon i. Nu är det fredagskväll för vår framgångsrika och populära VD. Nu är hon bara Alexandra. Väl nere i badet trycker hon på Spotify och sin favoritlista.

 Hon scrollar ner till låten hon älskar – Forever Young med Alphaville – Hon minns när den var populär. Så längesedan! Till den låten satt Robert Mc Scott och hon vid Lake Winnebago en kväll. De såg solnedgången gå ner i vattnet. Det var en helt underbar upplevelse. Just då fanns inte något annat. De satt där och bara var i nuet.

 Medan Alexandra smuttar på sitt vin funderar hon på hur livet hade sett ut om hon och Robert ännu hade varit tillsammans. Vilket kneg hade hon haft? Hur kunde hon flytta hem igen? Hon tar en skiva Parmaskinka. Är det för sent att förändra sin livssituation vid dryga 45 år? Anna kunde flytta in i faster Ellens lägenhet för hon är än så länge ensam och lägenheten har ett bra läge. Om Alexandra ska vara riktigt ärlig, så är hon för ickesvensk för att bo i det här landet. Hennes relation med Lars håller ändå på att krascha – De är för olika – Under helgen ska jag ringa Robert och prata en lång stund med honom, nu när ingen stör.

 Alexandra har inte märkt att vattnet blivit kallt och värmeljusen brunnit upp. Ute i hallen är det ganska så mörkt. Alltså är det nog dags att kliva upp och sätta sig till rätta i soffan och se en fredagsfilm.  Hon kan ju fortsätta mumsa på innehållet i korgen under filmen.

 Filmen såg inte Alexandra mycket av och plötsligt upptäcker hon att vinflaskan tagit slut. Det är något ovanligt, eftersom vår VD är försiktig med att dricka för mycket. Det är ju helg och hon är ensam och ledig så Alexandra kan koppla av och unna sig ett gott vin. Lars har nog valt vinet med omsorg.

 Under filmens gång har det snurrat tusen tankar i hennes huvud. Tankar som upprör henne samtidigt som de får henne att verkligen ta tag i sin tillvaro. Hon tänker på sin förflutna relation med Robert, deras uppbrott, och Annas födelse. Det som känns allra svårast just nu är hennes och Lars´ förhållande. De är för olika. Han är typiskt svensk till sättet. Lars törs inte ta för sig utan låter andra bestämma. Alexandra har tröttnat på att vara mamma åt honom. Men han är också väldigt sårbar, så det tar lång tid för honom att komma över ett nederlag. Då försöker han gång på gång rätta till, så att allt ska bli bra på nytt. Korgen som Alexandra hittade i kylen tidigare i kväll är ett av många exempel på det här. Fy vad hon irriterar sig på denna simpla grej! Gång på gång har hon gett efter för hans försök, men den här gången ska hon inte göra det.

 

© 2014 Ewacarin Holmqvist

 
mitt skrivande