/ Allmänt /

EN LYCKOKYCKLINGS FRIHET

 Bild: Min egen tagen långfredagen 2017
 
Voine, voine hör jag bekanta röster säga. De undrar var de har lagt mig! I vilket påskägg? Så är det tydligen påsk igen och jag får komma fram några dagar  De hittar mig nästan med en gång. Skönt att jag ska få se andra vyer en tid..Min ägarinna har plockat fram mig ur ett påskägg vilket har legat i ett av hennes köksskåp under ett helt år. Som tur är har jag haft det varmt och gott i ägget. Hon är tydligen rädd om mig för hon lindar in mig i ett papper.
 
Jag sätts alltid på samma plats år efter år i samma lägenhet. I år har den gamla soffan fått stryka på foten för en modern sak. I övrigt är här sig likt. Katterna är sig lika, men jag undrar om inte honkatten har gått ner lite sedan sist och hankatten gått ner en smula. De rör aldrig mig! Det har tillkommit en del nya personer, medan andra försvunnit. De nya människorna rör mig då och då - Tittar i min bak - De ställer mig tillbaka på samma plats som jag blev ställd i går.
 
Så blev jag förevigad i går och blev till ett MMS. Tänk att min ägarinna tycker att jag är värd att vara med på en påskhälsning och att hon tycker att jag är gullig. Det gör mig stolt! Jag undrar under dessa dagar, varför min hyresvärd tycker så mycket om mig. Fick hon mig av någon som betyder en del för henne? Eller köpte hon mig en dag före påsk något år, då hon var lycklig. Jag vet inte! Men i alla fall är jag glad att jag får bor här. Påsken började med ett fredagsmys och den personen som jag sett år efter år här sjöng "gullefjun", men jag har ju inga fjädrar som tur är. Nåja, de hade en trevlig kväll!
 
 
Önskar alla mina trogna läsare en vilsam helg vart än ni befinner er!
 
 
/Ec
Helger, avkoppling,