/ BLOGGBLAD 2019 /

BLOGGBLAD NUMMER 10 2017 - LILLE JULAFTON -

 
 
 
 
 
 
 
 
Bilder: Mina egna december 2017
 
Så har det blivit Lille Julafton än en gång! Året är 2017 och jag känner mig nästan färdig med det mesta. Skinkan är köpt, klapparna likaså. Den övriga maten till kyl & frys är inhandlad. För en stund sedan lade jag sista handen vid julpysslet Jag har försökt göra min lägenhet så julombonad som det går.. Har också sett till så att mina katter har vad de behöver till jul med rengjord låda och ny sand. Har sagt God jul till den personal som ska åka iväg för att fira jul med släkt och vänner. Kvar finns " känt folk" vilka jag har firat jul med i många år. Gud, vad det är tryggt! Nu kan jag koppla av i två dagar och i  kväll. Det ska bli härligt! Som jag har längtat! 
 
Om några timmar ska jag äta säsongens första vörtmacka med skinka och söt stark senap. Några vänner kommer traditionsenligt och välkomnar Julen. Till kaffet har jag gjort egen glögg glass: Tänker smula en pepparkaka och hälla lite extra glögg på! Hoppas att det blir gott!
 
Det blir en grön jul hos mig med regn och blåst  och några varmgrrader tyvärr. Det hade ju förhöjt stämningen om det hade legat ett tunt  snötäcke på marken och buskarna. Men men...Snön kommer väl i januari,då julen är över. Det är så det är om man bor i Skåne. Bara att gilla läget!
 
 
/Ec
 
Jul