/ LIVETS NJUTNINGAR /

EN GOD OCH LÄTT HELGDESSERT SOM GÅR ATT VARIERA

 
 Bild Google
 
Nu så här i helgerna, vill man - i alla fall jag lyxa till det lite extra. En dessert till kaffet, då vi ser en film. Den här efterrätten har hängt med i många år och min familj har varierat den dels efter säsong, dels efter gäster och efter vilken smak som passar bäst just den dagen. Senast jag serverade den var lille julafton. Mina vänner tyckte att den var lyckad, så här kommer receptet. Tänk på att det blir relativt mycket om man använder små dessertskålar 
 
 
Detta behövs för 4 portioner:
 
3 ägg
1 dl socker
2½ dl vispgrädde
½ dl glögg
några pepparkakor
 
Gör så här:
 
1. Vispa ägg och socker pösigt.
2. Vispa grädden.
3. Rör ihop de två blandningarna och glöggen.
4. Fördela i dessertskålar.
5. Frys glassen minst 4 timmar.
 
Ta ut glassen en halvtimme före servering.
Skvätt på lite extra glögg och garnera med smulad pepparkaka.
 
 
 
 
/Ec
 
Jul / recept