/ FILM, TEATER OCH MUSIK /

FILMTIPS NUMMER 10 2017

 
Mitt filmtips nummer tio blir " The theory of everything" .  Det är ett drama som verkligen berör och engagerar - i alla fall gjorde det mig. För regin står  James Marshall Case och Anthony Mc Carten har skrivit manus. Det här dramat har underkategorin biografiskt och är från 2014. Filmen är inte någon dokumentär, men bygger på en verklig histooria. "The theory of everything fick 1 Oscar för Bästa Manliga Huvudroll. Rollen spelas av Eddie Redmayne. Rullen är två timmar tre minuter lång. Den tiden flyger iväg. Just nu kan man köpa DVD för 79 Kr på Discshop. Jag rekommenderar verkligen det här drramat. Själv tänker jag införskaffa det till mitt filmbibliotek när jag får råd
 
Så här säger Moviezine om filmen:
"Bara tjugoett år gammal fick Cambridgestudenten Stephen Hawking beskedet att han drabbats av en sjukdom som angriper hans motoriska funktioner, hans tal och rörelseförmåga. Han har två år kvar att leva meddelar läkarna. Men Stephen vägrar att acceptera sitt öde och med otrutet stöd från sin unga hustru kämpar han mot sjukdomen för att kunna slutföra sin doktorsavhandling. Femtio år senare bidrar Stephen Hawking i högsta grad fortfarande till förståelsen av vår värld som en vetenskapens frontfigur med sin fascinerande grand unified theory och ett outtröttligt hopp att finna vägen till Teorin om allt"
 
Så här beskriver discshop filmen:
 Året är 1963, och Stephen Hawking (Eddie Redmayne), studerar kosmologi vid det brittiska Cambridgeuniversitet. Han gör stora framsteg i sin strävan att finna en "simpel, elegant förklaring" på universum. Hans egen värld förändras i grunden då han faller för konststudenten Jane Wilde (Felicity Jones). Enbart 21 år gammal får så den sunde och sportige Stephen ett mardrömsbesked: en muskelsjukdom kommer att ge sig på hans lemmar, begränsa hans rörelse- och talförmåga och ta hans liv inom två år.

Den extraordinära och upplyftande berättelsen om ett av världens främsta idag levande intellekt, den berömde astrofysikern Stephen Hawking. Filmen, som bygger på boken "Travelling to Infinity: My Life With Stephen" av Jane Hawking, är regisserad av Oscarbelönade James Marsh (Man on a Wire)."

 

Jag kan bara säga :Se detta mästerverk på alla plan. Det är ett riktigt bra drama. Jag tänkte gång på gång: Jag har det bra trots mitt rörelsehinder och det är nyttigt ibland.

 

 
 
/Ec

 

 
 
 
 
 
.
Filmtips