/ HEMMET /

JUL JUL, STRÅLANDE JUL 2017

 Bild: Min egen från december 2014 i köket. Foto Chris Jimmenez
 
Så är du här! Julafton 2017 - Åh vad jag har längtat!  Inte efter tomten vilket en del barn gör för att se om tomten har med sig just den klapp som de har önskat sig. Nej, för min del har jag längtat efter att få vara ledig och bara strosa omkring i min lägennhhet utan några krav. Se en feel-good-film, medan jag smuttar på något gott att dricka - en julmust, julcider eller varför inte en Macciatio bryggt på min alldeles egen Tassimo kaffemaskin, vilken jag fick i höstas. Jag önskar mig många mysstunder under julhelgerna framöver. Då jag kan bara få vara! Har sagt till de som begär något av mig att jag är ledig fram till den 15:e januari 2018! Det har varit en tuff och jobbig höst på olika sätt, så jag måste återhämta mig!
 
När jag skriver det här, så störtregnar det. Vädret är sannerligen omväxlande här i Skåne. Då jag vaknade, så sken solen, men medan jag åt min julfrukost så drog molnen in och det blev ganska mörkt.Vad min julfrukost bestod av? Min vän/assistent hade gjort en tallrik med:Nykokt potatis, olika sillsorter och en halv vörtlimpa med skinka med sötstark senap på. Mycket  Gott!
 
Snart ska jag se Kalle Anka och ta mig en Cappucino eller en julcider och bara njuta av Kalles upptåg, Piff och Puffs sätt att klä granen på.
 
Ingen riktig Jul utan Julsången som min mamma sjöng under julhelgen. Fast hon har varit borta i så många år, kan jag fortfarande höra henne sjunga:
 

Jul, jul, strålande jul, glans över vita skogar,
himmelens kronor med gnistrande ljus.
glimmande bågar i alla Guds hus,
psalm, som är sjungen från tid till tid,
eviga längtan till ljus och frid!
Jul, jul, strålande jul: glans över vita skogar!

Kom, kom, signade jul! Sänk dina vita vingar
över stridernas blod och larm,
över all suckan ur människobarm,
över de släkten som gå till ro,
över de ungas dagande bo!
Kom, kom, signade jul, sänk dina vita vingar!

 

Med den texten önskar jag er alla En Riktig God Jul och ni vet väl att den blir vad ni gör den till!

 

 
 
/Ec
 
Jul