/ TIDNINGAR, OCH BÖCKER /

BOKTIPS NUMMER 3 2017

 
 
Det tredje boktipset för i år är en biografi/ljudbok av Elsie Johansson med titeln "riktiga Elsie". Det är Bonnier Audio som har givit ut den i september i fjor. Boken innehåller cd-skiva och omfattar 314 sidor. Hos Bokus kostar den här ljudboken 200:- och den finns även som inbunden, E-bok, och MP3-bok. Det är författaren själv som läser in sitt alster.
 
Lite om boken:
"Den självbiografiska berättelsen Riktiga Elsie berättar författaren naket - ibland smärtsamt och brutalt men aldrig kärlekslöst - för läsaren om sitt liv. Om sin vandring från stugan på åsen i gamla Fattigsverige fram till en position som hyllad och prisbelönt författare. Resultatet är ett uppriktigt och djupt mänskligt tidsdokument". (Källa Bokus)
 
Omdöme om boken.
"Mycket bra självbiografi där behållningen troligen blir ännu större om man läst Elsies tidigare böcker. Det är dock inte nödvändigT"(En läsare som har läst boken)
 
Vem är då Elsie Johansson?.
"Hon är född den 1 maj 1931 i Uppland. Elsie Johansson föddes som femte barnet till en statare i Vendel. Fadern blev senare skogshuggare och byggnadsarbetare. Familjen bodde fattigt i en stuga som fått stå modell för flera liknande bostäder i hennes romaner. Tack vare en lärarinnas övertalning fick hon börja på realskolan i Uppsala, där hon tog examen 1948. Efter realexamen började hon arbeta vid Posten. Hon gifte sig vid 18 års ålder och fick barn vid 19.
 
År 1984 debuterade hon som romanförfattare med Kvinnan som mötte en hund. Förutom dikter och romaner för vuxna har Elsie Johansson skrivit för barn och ungdom. Sitt stora genombrott fick hon med trilogin Berättelsen om Nancy (Glasfåglarna, Mosippan och Nancy), för vilken hon blev flerfaldigt prisbelönad, bland annat med Aniarapriset. Hon har också fått utmärkelsen Litteris et Artibus". (Källa Wikipedia)
 
 
/Ec
 
 
boktips