/ FILM, TEATER OCH MUSIK /

FILMTIPS NUMMER 3 2017

 
 
Filmtips nummer tre för året är  ett drama/biografiskt med titeln"Jackie" från år 2016. Natalie Portman och Peter Sarsgaard spelar filmens huvudroller. Regissiör är  Pablo Larrain. Dramat är en timme och 40 minuter långt. Hos discshop kommer filmen att kosta 149:-
 
Handlingen:
"Ett brännande starkt och intimt porträtt av en av de viktigaste och mest tragiska ögonblicken i amerikansk historia, berättad ur Jackie Kennedys (Natalie Portman) perspektiv. Jackie släpper in oss i sin värld dagarna som följde efter mordet på hennes make och USAs president John F. Kennedy. Känd för sin extraordinära dignitet och värdighet får vi ta del av ett psykologiskt porträtt av rikets första dam, den ikoniska Jacquelin Bouvier Kennedy, och hennes kamp att bevara arvet efter sin make och deras gemensamma värld, inspirerad av "Camelot", som de skapat och älskade så mycket". (Källa discshop)
 
Ett omdöme om filmen:
"Filmen är ett psykologiskt porträtt av en av USA:s mest ikoniska första damer i en av 1900-talets mest sensationella händelser. När ”Jackie” är som bäst är den en studie av chock och sorg, men när den är som sämst blir den emotionellt manipulerande. Musiken blir allt för påträngande, det är nästan som att den skriker ”MÄRKER DU INTE HUR SORGLIGT DET HÄR ÄR?” i mitt öra".(Källa Moviezine)
 
 
 
/Ec
Filmtips