/ LIVETS NJUTNINGAR /

HEMGJORDA RÄKCREPES - FREDAGSLYX -

Bild Google
 
Det är fredag, min dag i veckan - Alla måsten är nästan gjorda. Framför mig ligger en orörd helg, under vilken jag bara ska göra de saker som faller mig in, om inget akut händer, som det ofta gör och allra helst då jag bara vill kunna koppla av. Synd att de soliga dagarna är över. Jag känner att jag behöver gå ut, men tillbaka är det gråtrista vädret med någon varmgrad men med fuktig luft. Nåja, då blir det att hänga i tevesoffan och se någon bra film eller att börja skriva på ett projekt, som jag aldrig kommer till skott med för att något akut kommer emellan. Så är det att vara arbetsledare! Ack ja...
 
Fredag betyder också att jag unnar mig något extra gott att äta lite senare på kvällen. I mitt fall dricker jag gärna en kylskåpskall cider till! Känslan är så skön att bara koppla av och veta att nu är jag lite ledig. I kväll blir det hemgjorda crepes med egen räkstuvning: Jag ger er mitt recept, om någon vill testa en förrätt som var på modet på 1970-talet.
 
1 sats pannkakor - 10 - 12 st. (Jag kommer att göra 6 st små på ett mindre järn. Resten av dem styckfryser jag som vanliga pannkakor)
 
Så gör du stuvningen på 3 dl vätska:
I min vätska hade jag 2 dl mjölk och 1 dl vispgrädde
2 msk smör
2 msk mjöl
 
Smaksättningen:
2 tsk av husets vita matlagningsvin, eller något vitt vin
0,5 tsk fiskfond
2 kryddmått vitpeppar
1 kryddmått salt
100 gram djupfrysta skalade räkor
0,5 dl färsk dill
(Om såsen blir för tunn, kan du reda den med vit Maizena redning.
Riven ost efter behag
 
Gräddas i 225 graders ugn i ca 15 min eller tills osten har fått fin färg)
 
 
 /Ec
Helger, avkoppling, / Mat och Dryck / recept