/ KROPP OCH SJÄL /

HUR DU BLIR VÄN MED DIN KROPP?

 
 
 
Ofta tror vi att vi blir lyckligare om vi närmar oss eller till och med lyckas nå det kroppsliga idealet. Innerst inne vet vi ju att det är inte där lyckan sitter. Ändå strävar vi efter och jagar den perfekta kroppen. Det perfekta utseendet.
 
Det är dags att byta persektiv och istället ha fokus på våra egna förväntningar och göra det bästa av det som vi är.  Bli stolta över hur vi är skapta och vara glada över allt vi kan göra tack vare vår kropp Istället för att jaga den perfekt tonade armen – känn glädje i att du kan bli starkare genom din träning. Istället för att jaga kilon på vågen – hitta mat som på riktigt är bra för din kropp. Som du mår bra av att äta. Sunt och bra. Men med fokus på att ge din kropp vettig näring.
 
I min situation är det svårt att träna. Ärligt talat tycker jag inte om att träna. Jag tror att det beror på att jag gick flera gånger i veckan på sjukgymnastik.Det är svårt att ha en ideal kropp, då man har ett funktionshinder. För min del älskar jag god mat och något gott att dricka, men jag försöker hitta mat som både är nyttig och god och som är bra för kroppen. Det är synd att vi ser till det yttre. Jag brukar framhålla vikten av personers insida, men den sidan tar tid att lära känna. Nåväl, man måste bli vän med sin kropp.
 
Här kommer några tips hur du kan bli vän med din kropp:
1. Kroppens funktion: Fundera på din kropps funktioner och känn glädje i det du klarar av och orkar. 
 
2. Njut av rörelse: Kroppen och hjärnan tycker om när du rör på dig. Det ger dig massor av uppfriskande och härliga effekter för dig och ditt välbefinnande. Så försök att få in någon form av rörelse varje dag. Men gör det utifrån glädje och lust för rörelse. Komplicera inte till det!
 
3. Ge din kropp omvårdnad varje dag:  Skänk din kropp härlig omtanke varje dag. I form av att du tex unnar dig en go duschtvål eller en härlig Body lotion som du med omsorg smörjer in dig med. 
 
4. Ät god näringsrik mat som du mår bra av:  Kost skall vara bränsle för din kropp och för din hjärna. Så du känner ganska snabbt av, om du är lyhörd och nyfiken på vad som fungerar för dig. Hur ofta du behöver äta. Vad du mår bra av att stoppa i dig och vilken mängd som är lagom för dig. Du känner det på din ork, ditt humör, hur tankarna fungerar och vilken ork du har i din kropp.
 
5. Rensa ur din garderob: Sortera ut alla kläder som du inte trivs att ha på dig. Det kan bero på att det är fel storlek, fel modell eller något helt annat. Skänk till välgörenhet och bestäm dig från och med nu att aldrig mer tränga ner dig i för små kläder eller kläder som får dig att inte känna dig fin. Investera i ett par kläder som framhäver dig och dina fina sidor.  Om du istället för att ha fokus på vikten, istället fokuserar på att ge din kropp rätt bränsle och bra motion, ja då kanske du är nöjd med dig och din kropp precis där du hamnar utifrån ett sunt leverne och plagget du sparar i garderoben blir helt onödigt att ha kvar-
 
6. Bär din kropp med stolthet: Låt din omgivning få ta del av dig och din härliga personlighet. Ingen, verkligen ingen kommer ha fokus på hur din kropp ser ut.  Vi tror gärna att allt fokus ligger på oss, men i själva verket har varje människa fullt upp med sig själv.
 
7. Du är unik av en anledning: Hitta dig själv och det du gillar. Sätt dig en stund och fundera över vilka färger du gillar bäst. Vilken stil som du tycker är snyggast. Material, känsla, musik, konst… Ja allt egentligen. Och fundera över hur du tror att du skulle se ut om du inte behövde ta hänsyn till någon annan än dig själv. Om du visste att hela omvärlden skulle tycka att du är det finaste som finns (som du ju redan är) när du träder ut precis så som du vill vara.
 
 Vi är rädda om oss och vårt unika jag genom att ge vår kropp rätt bränsle och härlig rörelse med skön vila och återhämtning. Klä oss i sådant som vi trivs i och känner oss fina i. Och att därefter bära vårt huvud högt och med stolthet visa upp vårt unika, fantastiska jag!
 
 (All info har jag hämtat från topphälsa och Åsa Nyvall)
 
 
 
 /Ec
 
Hälsa / Mat och Dryck / Psykologi