/ HEMMET /

HUSDJUR BETYDER MYCKET

 
 Min egen bild av Paddy 2016
 
"Det görs mer och mer forskning på området och man kan tydligt se att sällskapsdjur påverkar oss positivt socialt, fysiologiskt och psykologiskt. En studie som genomfördes av psykologer i Storbritannien visade bland annat att känslan av tillit och trygghet var större hos djurägare än andra och att djurägare som inte hade barn var betydligt mer fästa vid sina sällskapsdjur än djurägare med barn.
 
Att våra vänner djuren kan vara positivt för hälsan har länge varit känt. En katt som spinner kan ha en lugnande effekt och långa hundpromenader är självklart nyttigt för kropp och själ. Även andra husdjur kan skänka glädje i form av sällskap och aktivitet"
 
Allt fler blir medvetna om husdjurens positiva inverkan på oss. Själv har jag haft mina katter sedan år 2002 och jag kan inte tänka mig att vara utan dem Självklart är det ett stort ansvar och jag vill att de ska ha det bra hos mig. I gengälld ger de mig så mycket glädje. När jag har varit ute, kommer de emot mig, då jag öppnar ytterdörren. Men de har två personligheter. Hankatten älskar mig och är så kelen, medan honkatten älskar mest mat och sin korg. 
 
". En studie som genomfördes av psykologer i Storbritannien visade bland annat att känslan av tillit och trygghet var större hos djurägare än andra och att djurägare som inte hade barn var betydligt mer fästa vid sina sällskapsdjur än djurägare med barn. Många känner nog igen sig i den beskrivningen när man nickar åt andra hundägare, möter både tvåbenta och fyrbenta bekanta. En annan del av studien var att man såg tydliga bevis för att hundpromenader bidrar till ett hälsosamt åldrande. 
 
För många är husdjuret en källa till glädje och trygghet och samtidigt en social kontakt. Så många som 57% av ledamöterna i Sveriges riksdag svarade att de hade egna djur när Manimalis gjorde en undersökning tidigare i år. Många av riksdagsledamöterna var även positiva till att använda sig av husdjur på äldreboenden" 
 
All info har jag hämtat från doktorn.com)
 
 
 
Min egen bild av Emma 2016
 
/Ec
 
 
 
 
 
Hälsa