/ TV & RADIO /

ÄNNU EN SÄSONG AV STJÄRNORNA PÅ SLOTTET

Bild dn
 
I kväll klockan 20 börjar Svt1 sända den elfte säsongen av deras numera smått klassiska vinterprogram "Stjärnorna på slottet". Under en vecka får fem så kallade stjärnor vara tillsammans på Ericsbergs slott som är ett barockslott utanför Katrineholm. Årets upplaga består av en musiker och fyra skådespelare. Precis som i fjor är det tre kvinnor och två män i centrum efter nio säsonger med manlig dominans
 
En kort presentation av årets deltagare:
 
"Först ut är Magnus Uggla .som debuterade år 1975  med albumet "Bobbo Viking" och fick sin första hit med "Varning på stan". Det har blivit åtskilliga sedan dess. Uggla har deltagit i Melodifestivalen vid två tillfällen.
 
Lia Boysen är skådespelaren som fick sitt genombrott i Lukas Moodyssons "Det nya landet". Hon fick en Guldbagge för birollen i "Sök" 2006
 
Sofia Ledarp har varit verksam vid Stockholms stadsteater och Dramaten och Guldbaggebelönad för huvudrollen i "Den man älskar" 2007. Hon har synts i flera uppmärksammade tv-serier, bland annat Fröken Frimans krig.
 
Gunnel Fred har arbetat med bland andra Ingmar Bergman, spelade med i den kritikerrosade "På palmblad och rosor". Hon har medverkat i flera tv-serier och är en av skådepelarna som ingick i Lorrygänget.
 
Johannes Brost har tittarsuccéer som Rederiet (spelade bartendern Joker), julkalendern "Stjärnhuset" och "Gäster med gester" på meritlistan. Johannes Brost fick en Guldbagge 2013 för bästa manliga biroll i "Avalon".(källa dn)

 

"Stjärnorna på slottet" är mycket likt " så mycket bättre", men svt har samtalet i fokus, medan tv4 har musiken i centrum. Vad jag tycker bäst om? Det är en smaksak. Om jag gillar huvudpersonen, så är det intressant att lyssna på honom/henne, men även tolka andras låtar. Vem jag vill se på "stjärnorna på slottet 2018 skulle vara Rolf Lassgård. Vem jag skulle vilja se i "så mycket bättre" till hösten skulle vara Peter Jöback. Bara ett litet tips till svt och tv4.

 

/Ec 

Mina favoritprogram