/ TIDNINGAR, OCH BÖCKER /

DEN NYA TEKNIKEN HAR GIVIT MIG NYTT LIV

Bild Google
 
Sent i våras hittade jag något som jag har verkligen glädje av. Efter många år gjorde jag slag i saken och skaffade mig en Iphone. Min kassa tillät mig inte att skaffa den allra senaste modellen. En av mina bekanta hade en Iphone fem liggande. Den är nu i min ägo. Den är min "snuttefilt". Jag har med mobilen vart jag går. Har jag blivit en ungdom på nytt? Jag lyssnar på P1, sms:ar, ringer och laddar ner diverse appar. Den nya tekniken har givit mig ett nytt liv. Det är som när datorn kom in i mitt liv och när jag upptäckte internet. Underbart!
 
Jag har alltid varit glad för att läsa, men jag kan inte hålla böcker i handen när jag ligger. Alltså har jag inte kunnat läsa innan jag somnar under en mängd år, men nu kan jag det med hjälp av ljudböcker. För en tid sedan laddade jag ner appen Bookbeat. Det är det bästa jag har gjort. Nu börjar jag min dag med någon bok och slutar i samma stil. Det är gratis under två veckor, sedan kostar det 169:- i månaden tills man säger upp tjänsten. Det finns andra liknande appar, men jag har fastnat för Bookbeat.
 
Lite om Bookbeat:
"Bookbeat är en svensk streamingtjänst som erbjuder möjligheten att lyssna på ljudböcker och läsa e-böcker i mobilen och surfplattor. För en fast avgift per månad får man fri tillgång till de ljudböcker och e-böcker som finns i tjänsten. Bookbeat ingår i Bonnier Books  och har därmed tillgång till hela Bonnierförlagens utbud av digitala ljud- och e-böcker, men erbjuder även böcker från många andra bokförlag. Tjänsten fungerar med Iphone, Ipad och Android-enheter.
 

Bookbeat grundades 2015 och ingår i Bonnierskoncernens affärsområde Bonnier Books. En tidig version av tjänsten släpptes i november 2015, och en mindre grupp användare fick testa tjänsten. Feedback från dessa kunder fick styra utvecklingen av appen.  I februari 2016 lanserades tjänsten på den svenska marknaden och kort därefter även i Finland. Under 2016 stod Bookbeat och andra digitala ljudbokstjänster för ökningen av den totala försäljningen av böcker visar statistik från Svenska Bokhandlareföreningen och Svenska Förläggareföreningen. I dag är Bookbeat, tillsammans med Storytel och Nextory, de ledande digitala tjänsterna när det kommer till e-böcker och ljudböcker. 

2017 Bookbeat utsågs till en av Sveriges 100 bästa sajter av tidskriften Internetworld

Bookbeat finns i Sverige, Finland och Storbritannien. I Finland är Bookbeat marknadsledande sedan sommaren 2016, där ljudböckerna produceras genom det egna förlaget Made by Bookbeat. I februari 2017 lanserades tjänsten för användare i Storbritannien, där utbudet, utöver titlar från Bonnier, även kommer inkludera cirka 9000 böcker från bokförlaget HarperCollins.  Företaget planerar att expandera i Tyskland under 2017.". (Källa Vikipedia)

 

 
/Ec
 
 

 
 

 

 
Helger, avkoppling, / den nya tekniken