/ KROPP OCH SJÄL /

MIN KROPP LÄNGTAR EFTER NÅGRA VECKORS LEDIGHET

 
Bild: Hemmets Veckotidning
 
Vi är som sagt inne i mitten av juli 2017. En av våra sommarmånader - trots att vädret har varit si och så hittills - Så hoppas jag att augusti blir bättre, även om kvällarna blir allt mörkare och mörkare. Oavsett vädret, är upplever jag den här perioden inte annorlunda än de senaste årens somrar. Som jag sagt tidigare, arbetar jag mer under juni, juli och augusti med min vardag eller min assistans. Det räcker inte med mina "guldkorn", eller lördagen.Min kropp kräver betydlig mera återhämtning än så. Jag brukar säga att i september, när lugnet återvänder, så kan jag vila upp mig. Faktum är att det inte har gällt under de senaste två åren och absolut inte september 2017, då jag måste se till att allt flyter på tills jag kommer vistats en tid på sjukhus. Min läkare sa vid senaste besöket strax innan sommaren:" Hämta krafter och ät och drick gott, så du orkar med hösten". Den meningen ligger i mitt bakhuvud ju längre tiden går. Men ännu finns en och en halv månad kvar av sommaren. Lugnet kommer kanske tidigare i år I augusti finns mycket bär att mumsa på och sedan är det tid för svampen, så det finns mycket att glädjas åt...
 
 Det är nog hög tid att få ett par veckors ledigt. Vissa dagar känner jag mig irriterad, arg och gråtmild. De här känslorna bevisar att jag behöver en tids semester. Det finns sex tecken som tyder på att du är trött:
 
"1. Du tycker inte saker är lika kul
När någon frågar dig om ni ska hitta på något efter jobbet, som att ta ett glas vin eller äta en middag ihop, vill du mest bara gå hem och lägga dig i soffan. Om saker du brukade tycka var kul inte längre känns lika roliga är det ett tecken på att du behöver semester
 
2. Du blir irriterad av minsta lilla
Någon råkar putta till din väska på tunnelbanan och du fantiserar i hemlighet om att ge personen en rak höger. I vanliga fall hade du fortsatt att läsa din tidning eller scrolla på din telefon, men numera kan även den mest oskyldiga personen göra dig irriterad.
 
3. Det där tålamodet du en gång hade var det länge sen du såg
Tidigare kunde du vänta i en evighet utan att det störde dig – du kunde ju tänka på andra saker under tiden! Idag får du stresspåslag bara av att se kön till lunchrummets mikrovågsugnar och börjar svettas av att stå och vänta vid ett rödljus vid övergångsstället.
 
4. Koncentrationen är låg
Vänta, vad var det du läste alldeles nyss? Vad var det du skulle göra härnäst? Att ständigt tappa fokus och inte kunna koncentrera dig är ett stort tecken på att du behöver ta ledigt.
 
5. Du gråter ofta
Att gråta av minsta lilla, som att se en söt hundvalp på stan eller grannens bebisvagn, är ett tecken på att dina hormoner inte är helt balanserade. Gå på semester, nu!
 
7. Du glömmer saker
I morse glömde du bort var du la din telefon, i förra veckan kunde du inte hitta dina nycklar och på jobbet slarvade du bort ditt anteckningsblock. När du börjar glömma bort saker behöver du (och din hjärna!) ta ledigt" (källa: Allt om resor)

 

 /Ec
 
 
 
.
 
 
 
 
 
 
Hälsa / sommarkänsla