/ Allmänt /

OM VECKA 29 OCH 30 2017

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så är jag tillbaka hos er igen efter två "ömsom vin och ömsom vatten-veckor". Härligt!  Om några få dagar är vi inne i den sista sommarmånaden. Må den bli fin med sol och värme! Augusti är min månad, då allting går till det vanliga på nytt efter en stressig period. Visst är det ledsamt att sommaren håller på att dö ifrån oss. År 2017 har det verkligen varit en sommar med regniga förtecken. Det verkar som om vi har kunnat räkna de soliga och varma dagarna på en hand. Men som sagt, augusti är kvar, så vi får väl hoppas på den månaden, trots att de flesta av oss är tillbaka i vardagspusslet. Det finns en fördel med min månad - Det mörknar tidigare, alltså tid för att skriva eller se en bra film utan att ha dåligt samvete. -
 
De senaste två veckorna har inte varit särskilt trevliga. Det har varit provtagning inför läkarbesök igår, en del jobb med min hankatt som har visat sitt missnöje genom att urinera i golvbrunnen, men även i transportburen, så jag har fått städat hela badrummet och buren. Har också rengjort kattlådan ordentligt. Min lille misse börjar bli till åren och har fått nya ovanor. Han vill bara i stort sett äta lyxmat inom kattmat och fräser åt "Miss Cat" som kommit sedan tre veckor tillbaka vid mörkrets intåg. Jag tycker synd om henne. Hon bor i huset. 
 
Under vecka 29 fick jag en våldsam magkatarr, vilken medförde att jag kastade upp cirka tre dl brunt sörja och kunde inte äta på två dygn och knappt dricka. Usch, det var inte kul! Efter att ha mått mycket dåligt på fredagen, repade jag mig ganska snabbt och idag känner jag absolut ingenting av magkatarren. Skönt!
 
Min permobil skiner och allt blänker på den. I eftermiddags tog en av mina manliga assistenter och jag en hink med vatten och Yes  plus en trasa och begav oss ut på gräsmattan i hyreshusets trädgård. Där tvättade vi rent permobilen ordentligt och torkade den noga. I går på hemvägen från sjukhuset pumpade vi däcken! idag känns stolen som en ny och mycket fräsch sådan. Ibland bör man ägna sina hjälpmedel tid för "egenvård".
 
Under de här veckorna som gått, har jag äntligen fått tid att börja med Personkarakteristik  av  de personerna som jag tänker använda i min kortroman. Det är ett roligt med tidsödande arbete! Jag har börjat i alla fall, alltid ett steg i rätt riktning. Nu vet jag att jag mår bra att ha något på gång - bara det inte blir för mycket samtiigt! -
 
När jag skulle återhämta mig från min magkatarren läste jag Kristina Sandbergs trilogi. Jag är på sista delen, men jag drar ut på det för jag vill inte att den ska ta slut. Den är ju superbra!
 
Det är fredagkväll och mycket snart kommer min vän/assistent. Dags för uppdatering och en fika kanske i mitt uterum. Den här helgen ska jag bara njuta och vila. Ännu är det som sagt en sommarmånad kvar att glädjas över. Hoppas mina läsare gör detsamma! 
 
 
 min egen bild juli 2017
 
/Ec
 
 
Egna tankar / Hälsa