/ BLOGGBLAD 2019 /

BLOGGBLAD NUMMER 4 2017

 
 
 När jag skriver det här inlägget, så har några flickor en vattenslang utanför mitt sovrums/arbetsrumsfönster. Alldeles nyss hörde jag de säga åt några som gick förbi på gången:" Akta er, vi har en vattenslang här". Ack ja, det är barn av idag. Men det är roligt att höra glada barn så här års.  De är så lyckliga och fria och lyser i kapp med solen. Hos mig är det 20 varmgrader och bara små slöjmoln. När jag hör flickorna här utanför så minns jag mina otaliga sommarlov hos mormor och morfar. Så här års var jordgubbarna mogna och mamma lade mig i jordgubbslandet. När hon hjälpte mig upp ur det, var jag röd från topp till tå och inte kunde jag dölja att jag hade mumsat på bären i landet - jag var ju knallröd runt munnen.- Jag minns också när jag cyklade på min cykel med stödhjul hos mina morsföräldrar och föll rakt i en buske med nässlor. Hur det sved och brände över hela kroppen.
 
Hoppas det fina vädret består i morgon, då ska jag gå ner i city och ordna lite till midsommar. Sedan ska jag njuta av solen och värmen samt min trilogi. Kanske gör jag någon god glassdrink som jag smuttrar på där ute i hyreshusets trädgård. Det gäller att njuta medan vi kan! Snart kan det vara försent. Det händer så mycket otäckt i Europa. Själv har jag en läkarordination som säger: "Skapa krafter till hösten under sommaren - Ät gott och njut av sol och annat som gör dig glad -
 
Undrar egentligen vad han menade, men jag försöker verkligen följa mannens råd, trots att han tillhör en man i vit rock. Sådana män har jag alltid haft panik för enda sedan jag var lill-liten. Det har i och för sig blivit något bättre med min läkarskräck under de senaste åren, men jag tycker inte alls om att tänka på vad som ska ske i höst. Ännu finns det mycket tid kvar att njuta. Det är bara det att tiden rusar iväg och på fredag är det redan midsommarafton! Därefter vänder det igen och vi går mot mörka tider och med det kryper ju hösten allt närmare och närmare. Som sagt har vi två härliga månader att kunna njuta av vår svenska sommar. Vi människor har en förmåga att leva framåt och inte vara i nuet.
 
Om tre dagar är det midsommarafton. Kvällen före ska jag bjuda två nära vänner på lite gott. Det ska bli trevligt!  Den här gången är det min tur att stå för "myset" vilket alltid  består av någon smårätt och kaffe efteråt. På torsdag ska jag bjuda på Gubbstubbe som är en rulle med fyllning. I min stubbe har jag ansjovis. Om någon av er har lust att testa den så är länken å http://ewacarin.se/2009/march/den-goda-gubbstubben.html
Jag ber om ursäkt att receptet inte är så proffsigt, men det går att läsa. Tänk vad tiden går, var det år 2009 som jag publiserade det  receptet. Mycket vatten har runnit under broarna sedan dess och jag har nog ständigt utvecklats som bloggare sedan det året. Till kaffet tänker jag bjuda på en rulltårta som jag ska dekorera med färska jordgubbar och vispgrädde. Det är ju strax midsommar och vad vore midsommar utan jordgubbar. Kanske hörs det lite underligt men jag och min vän/assistent har valt att ha kyckling med årstidens primörer samt pressgurka. Den ska jag göra i morgon. Till dessert tar vi nog en bit rulltårta. Vi har planerat att äta sill till frukost. Hur vädret blir har mindre betydelse för oss i år eftersom vi inte har planerat att åka någonstans, men för alla andra, så önskar jag att regnet väntar ett dygn eller två.
 
Midsommar betyder så mycket för oss svenskar. Många börjar sin lång ledighet efter helgen och det är mitt i sommaren och allting är så vackert i naturen. Själv tänker jag ägna mig åt mitt skrivande om det inte blir alltför underbart väder.  Kanske får jag tid och ork att påbörja min kortroman vilken har legat i datorn och väntat på nästa kapitel - Den texten betyder så mycket för mig, så det ska bli roligt att ta tag i den igen och se vart det tar vägen.
 
 
/Ec 
Egna tankar / minnesspår / sommarkänsla