/ HEMMET /

EN SNYGGT BÄDDAD SÄNG

Foto: Shutterstock

 Att se en snyggt bäddad säng är en behaglig syn och trevligt att krypa ner i på kvällen. Jag minns hur noga det var med bäddningen hemma. Ofta skakades lakanen varje morgon på vår terass hemma eller genom ett fönster. Under helgerna var det pappa som gjorde den här sysslan. Förlåt mamma, men ska jag vara riktigt ärlig så bäddade pappa bättre liksom han strök bättre, trots att han var man. Det där med bäddningen hade han nog lärt sig i lumpen. Där skulle en krona stutsa på lakanet och de godkände inte någon säng som inte lakanena var släta. Kanske är det omodernt,  men att bädda sängen är bara ett måste för mig. Däremot begär jag inte av min personal att de ska stryka eller mangla mina lakan varje dag. Då påslakanen kom in i bilden så slutade mamma mangla dem.

Nyss läste jag en artikel i Allers, där de gav tips som de tagit från hotellpersonal hur de har utvecklat enkla knep för att bädda en säng snyggt. De knepen kan du överföra till ditt hem. Allt som du behöver är en sprayflaska och rätt teknik. Här följer knepen:

1. Fyll en sprayflaska med kranvatten.
2. Spraya vattnet jämt över din obäddade säng.
3. Skaka det översta lagret av täcket tills du ser att vecken försvinner.
4. Bädda sängen genom att vika in täcket under madrassen vid fotändan. Dra åt ordentligt för att trolla bort alla veck.
5. Stoppa in de nedre hörnen av täcket under madrassen.
6. Vik till sist in resten av täcket under madrassen – klart!

För att få din säng extra snygg kan du lägga på ett par prydnaskuddar eller en pläd som matchar dina lakan. Jag har en pläd och min hankatt väntar varje morgon tills sängen blir bäddad, så han kan lägga sig på sin pläd och sova sin förmiddagssömn. Den katten har sina egna rutiner.

Knepen har jag hämtat från tidningen Femina

 /Ec

 

vardagsgöromål, katter