/ TIDNINGAR, OCH BÖCKER /

BOKTIPS NUMMER 4 2017

 
 
"Den sista kvinnan" av Audur Olafsdottir är mitt boktips nummer fyra i år. Romanen har getts ut av Weyler förlag. Boken kom ut på diskarna  i förra veckan och innehåller 278 sidor. Hos Bokus kommer den att kosta i inbunden version 189:- Man kan bevaka romanen hos Bokus.
 
Lite om handlingen:
"Nyårsafton i Reykjavik. Flóki (maken) till Maria (makan): Du är kvinnan i mitt liv. Sedan lämnar han henne och flyttar ihop med en man. Maria, som fallen från alla skyar, söker tröst och råd hos grannen Perla, en mycket kort kvinna, terapeut och spökskrivare av deckare. Men Marias familj fortsätter att överraska. Fadern, som hon aldrig träffat, dyker plötsligt upp på Island för att dö. Och hennes mor har inte heller berättat allt". (Källa Bokus)
 
Vem är då den här författarinnan?
"Audur Ava Olafsdottir är född år 1958 i Reykjavik på Island. Hon är författare och konsthistoriker. Auður Ava Ólafsdóttir har studerat konsthistoria i Paris och är nu bosatt i Reykjavik där hon utöver sitt författarskap är verksam som konsthistoriker vid Islands universitet samt intendent vid Islands universitets konstsamlingar".(Källa Wikipedia)
 
"Audur Ava Òlafsdóttir och hennes romaner har erövrat en världspublik med sin blandning av ironi och djup känsla för familjer och deras hemligheter. Hon har länge levt i Frankrike men bor nu åter på Island". (Källa Bokus)
 
/Ec
 
 
boktips