/ Allmänt /

EN FLYTT SOM JAG INTE VISSTE OM...

Bild google
 
igår, torsdag, klockan 16.00 försvann mitt internet. Eftersom jag hade lite ledig tid, hade jag tänkt blogga , kolla mail och skriva annat.. Men tji fick jag! Det var tur att det var min "tevekväll" med både Lyxfällan, Tillsammans med Strömstedts och Unga Mammor. Ändå irriterade jag mig på att jag inte kunde använda mitt internet. Tur att det var mitt i månaden det här hände. Det skulle varit katastrof om det hade hänt den sista mars, då jag hade haft både en del räkningar att betala och godkänna min personals timlistor samt en hel del annat som är viktigt. Många gånger i gårkväll funderade jag på hur vi människor klarade oss utan den nya tekniken såsom dator och mobiler förr? När jag var ung hade jag min skrivmaskin, som jag skrev mina brev på. Då jag var tonåring hade man bara en fast telefon. Tiderna förändras och med de vårt behov av den nya tekniken. Igår hade jag en av de unga nattassistenterna, men även han gick bet. Jag bestämde mig att avvakta med att ringa min bredbandsoperatör tills i morse. Till saken hör att alla hyresgäster har samma operatör. Jag var lite glad att jag hade en ung assistent som kunde deras termer.
 
Mycket tidigt i morse ringde jag och då var det inte kö. Alla låg och sov eller var på väg till arbetet, skolan med mera. Jag låg fortfarande kvar i sängen, men min assistent sade vad vi hade gjort när han kom i går. Uppgav namnet på min rauter och till slut ville de veta vilket lägenhetsnummer jag hade. Hur skulle jag kunna minnas det? Jag hade nyss vaknat. Inte heller är jag morgonpigg av mig. Plötsligt slog mig en tanke att numret står på räkningarna, så min assistent fick en av mina räkningar och sa det till killen han pratade med i mobilen. Efter en stund sade killen i andra endan av luren:" Du ska flytta den 9e april, och du har bett oss att stänga av bredbandet. Mitt svar blev: Jag ska inte flytta från den här lägenheten och jag har inte bett er att stänga av mitt bredband tre veckor i förväg. Killen i luren trodde mig och på mina assistenter och innan samtalet var slut hade jag fått tillbaka mitt nät. Någon i huset har kanske skrivit fel lägenhetsnummer eller så är det så här: Att någon har skrivit sig på min adress! måste kolla med skattemyndigheten i helgen hur många som bor i min lägenhet. De enda som har tillstånd att bo här är ju mina katter.
 
Vad händer nästa gång? Stängs elen av eller kyl & frys? Vad vet jag? Det är lite otäckt! Men jag har skrattat mycket och undrat var jag skulle flytta. Hoppas jag får en lugn helg utan några störningar, för det behöver jag...
 
Nu ska jag snart se Let´s Dance och njuta av att det är fredag och en helg står vid dörren. Hoppas att det blir lite sol så jag kan gå ut och luta mig mot en husvägg.
 
 
 
 
 
 
/Ec
den nya tekniken