/ Allmänt /

TORRSCHAMPO - MIN RÄDDNING TROTS ALLT -

 
Bild Google
 
 
Jag har alltid varit noga med mitt hår. En av pappas "lumparkompisar" var frisör på regementet i Ystad och en gång då han var hemma hos oss, sa han något som har satt sig fast i mitt minne. Han uttryckte sig så här: "Håret är kvinnans prydnad" Det spelar ingen roll hur en kvinna har klätt upp sig, för är hennes hår smutsigt och fett, så drar det ner henne som person. Pappas kompis menade att det första människor lägger märke till hos en person är håret. Redan i tonåren började jag fixa med håret, köpte dåtidens torrschampo som inte alls var som dagens. De dammade och håret blev grått. Minns också att jag fick mamma till att köpa löshår. Jag ville sätta upp det i en hästsvans, för de flesta killarna gillade ju tjejer med långt hår på den tiden
 
I dag är jag nästan beroende av mitt torrrshampo som blivit betydligt bättre och finns i olika färgskalor. En fördel med torrshampo är att man får volym i håret. Ungdomar tvättar först sitt hår, sedan tar de torrschampo i det för att få volym. Jag använder det som en räddning när jag inte hinner tvätta och fixa håret om jag ska på ett möte, ha en oplanerad intervju.
 
Torrschampo är den ultimata lösningen när håret känns fett i hårbotten eller behöver extra volym – och du har noll tid att ställa dig i duschen. Men har du koll på de vanligaste missarna du förmodligen gör med torrschampo – till exempel att använda det varje dag?

 

"Sex misstag du gör med torrschampo:

  1. Du är för snabb.  När du har sprayat torrschampot bor du vänta ett par minuter innan du gnuggar in det i hårbotten. Varför? Ju längre du väntar dessto mer hinner pudret suga upp oljorna som får håret kännas smutsigt.
  2. Du glömmer bort borsten. Kom ihåg att borsta igenom håret när du har gnuggat in torrschampot i hårbotten för att fördela jämnt i håret och för att slippa tuvor.
  3. Du skippar luggen. Smuts samlar sig gärna längs hårfästet i pannan tillsammans med svett och föroreningar. Var extra noga i luggen där tecken på smutsigt hår kan dyka upp allra först.
  4. Du sprayar bara i benan. Kom ihåg att torrschampo gör sig allra bäst längs hårfästet i pannan, bakom öronen och framförallt i underhåret för att inte få en pudrig känsla i benan
  5. Du använder torrschampo varje dag. Att använda torrschampo varje dag är faktiskt ingen bra idé. Din hårbotten tar stryk och du kan täppa igen porerna i håret, vilket i sin tur kan ge fett hår. Använd det som en lösning emellanåt, men inte varje dag.
  6. Du använder torrschampo i håret. Visste du till exempel att hårnålar sitter fast bättre i svallet om du preppar dem med torrschampo? "
(All info till det här inlägget har jag hämtat från en artikel av Cassandra Lindblom i bloggen "Chic")
 
/Ec
Passion