/ HEMMET /

TRE ENKLA STEG ATT FÅ DITT TANGENTBORD FRÄSCHT

Bild Expressens Leva och bo
 
 Har ni tänkt på att ert tangentbord  kan vara en riktig bakteriebomb? Vi, i alla fall jag, skriver med klibbiga fingrar, några av oss tar en mugg kaffe, under tiden vi skriver och somliga av oss äter en macka eller en bit pizza vid datorn  Vårt tangentbord är utsatt för allehanda saker: Om vi delar tangentbord med någon annan är det lättare att tangentbordet utsätts för bakterier. Själv har jag en princip att aldrig dricka eller äta vid min datorhörna: Jag har för dålig kontroll i mina händer för att kunna det. Trots det blir bordet snabbt snuskigt. Om jag tänker efter så är det inte så konstigt eftersom jag sitter vid min PC oerhört många timmar i veckan. Jag använder datorn som ett arbetsredskap och på min fritid. Ibland upptäcker jag hur mitt tangentbord ser ut - Då skäms jag och undrar hur jag städar egentligen vid datorhörnan. Å andra sidan är det inte så lätt för jag sitter som sagt där mycket på dygnet.
 
Här är tre enkla steg att rengöra ditt tangentbordet:
 
1. "Koppla bort tangentbordet och vänd den upp och ner. Dammsug och peta bort skräp och smulor. Du kan också använda en hårtork, om du ställer in den på kalluft, och blåsa bort skräp.
 
2. Torka tangenterna med en mikrofiberduk som du fuktat med rengöringsmedel speciellt avsett för elektronik. Du kan också använda speciella våtservetter avsedda för ändamålet.
 
3. För extra noggrann rengöring kan du doppa tops i isopropanol, en alkohol som kan köpas på Apoteket eller i hemelektronikhandeln, och tvätta av varje tangent för sig. Se till att det inte droppar vätska. Spraya aldrig rengöringssprej direkt på tangentbordet! Fukt och vätska kan förstöra elektroniken". (Källa Today com)
 
/Ec
vardagsgöromål, katter