/ Allmänt /

ÄLSKANDE KATT

 min bild från oktober 2016
 
Idag, den nionde maj, för femton år sedan fick två katter ett nytt hem hos mig De var då ungkatter. De skulle inte finnas om jag inte tagit hand om dem. Deras förra ägare prioterade annat som var viktigare än djur. Jag förstår inte hur man vill göra så. Djur är så beroende av oss människor, men ger oss så mycket tillbaka. Samtidigt är det ett oerhört stort ansvar att skaffa husdjur. Det kostar en del, de kan inte vara ensamma för länge utan tillsyn., så man bör tänka efter väldigt noga innan man skaffa något husdjur.
 
Katterna, Emma och Paddy, är troligen födda år 2001. Med åldern kommer krämporna, liksom hos oss människor. I söndags skrämde Paddy mig ordentligt! Han har inte varit sig själv under några veckor, haft matleda och kastat upp stora pölar, men i söndags tog det rejäl fart. Paddy kastade upp på nytt, åt ingenting, drack knappt och var mer eller mindre borta från världen. Han blev bara sämre och sämre! Klockan 21 kunde jag inte se utan ringde djursjukhuset, där de sade att jag skulle komma in med honom. Det gjorde jag eller två sanna djurvänner. Paddy genomgick två röntgenundersökningar, dropp och B12.injektion. Han blev inlagd i nästan ett dygn. Var så orolig för honom! Igår, sen eftermiddags, fick jag hem honom. Det var en annan katt som kom hem piggare och gladare, men fortfarande lite medtagen. Undersökningarna visade att han har kroniska njurförändringar men än så länge ingen njursvikt. Nu har han både ätit, druckit och varit på kattlådan. I morse kom han upp och sade godmorgon. Han hoppade upp på egen hand. Älskade katt, vad du skrämde mig! Vi som har en speciell relation. Du skyddar mig när du inte känner assistenter så väl och sitter ofta på mitt armstöd då jag sitter vid datorn. Emma överlät sin plats i soffan natten som gick. Vet inte om hon förstod att Paddy var/är krasslig.
 
Tusen tack till de två personerna som tog Paddy till sjukhuset. Tror inte han hade överlevt natten! Så illa var det. Hemska tanke om jag hade väntat till igår morgon!
 
 min egen bild för några år sedan
 
/Ec
 
 
vardagsgöromål, katter