/ TIDNINGAR, OCH BÖCKER /

BOKTIPS NUMMER 7 2017

 
 
 
Mitt boktips nummer sju är en roman av Elsie Johansson med titeln "Sin ensamma kropp". År 2009 gav Bonniers ut den och boken har också fått Sveriges Radios romanpris. " Sin ensamma kropp" finns i tre olika format hos Bokus. Som e-bok kostar den 51:.-, i pocketversion 45:- och som ljudbok 94:- Romanen omfattar 262 sidor.
 
Lite om boken:
"Marie-Louise Parre, eller Maliss som hon vanligen kallas, är änka efter en framgångsrik företagare och mycket välbeställd. Hon har nått en ålder där de flesta förväntas slå sig till ro men Maliss vill inte hålla till godo med den vegetativa tillvaro som pensionär som omgivningen kanske förväntar sig av henne. Tvärtom är hon nyförälskad och ser framtiden an med stor tillförsikt - all form av "tanteri" är henne främmande.
Men i sin bakgrund har hon en hemlighet som hon dolt väl för omgivningen. Hon har hållit en hård fasad utåt som gjort henne till en ensam människa. Bakom skalet finns en kvinna som desperat törstar efter värme och närhet. Nu är tiden inne att avbörda sig det som varit och göra sig fri från skuldkänslor och det förflutnas spöken.
 
Sin ensamma kropp är en stark och övertygande roman om en kvinna som sent i livet upptäcker att det går att börja om". (Källa Bokus)
 
En recension av boken:
"nderbar roman om man uppskattar en handling som sker mer i det inre. Även om det till det yttre inte händer så mycket i romanen så sker det desto mer inne i huvudet på bokens jag (Maliss). Det handlar om skuld, skam och försoning i dialogerna hon för med sig själv när hon går tillbaka i sitt liv och söker förlåtelse, av sig själv i första hand. I denna process försöker Maliss lägga sitt förflutna bakom sig så hon kan gå vidare i livet, medan det ännu är något kvar. 
 

Vid sidan om den psykologiska handlingen så får man, precis som i böckerna om Nancy, en inblick i hur kvinnorna hade det förr i tiden, dvs under vilka omständigheter ens egen mormor, mormors mor kanske levde under". ( Källa Bokus)

 
Ec

 

 

 
boktips / sommarkänsla