/ LIVETS NJUTNINGAR /

EN ENKEL SÅS TILL PASTA ELLER STEKT FISK

 
 
När jag står i köket och komponerar min middag, händer det ofta att jag försöker mig på någon sås till både fisk, kött och pasta. Så här års blir det gärna någon kall variant i olika variationer. För en tid sedan kom jag på en enkel varm sås med sommarkänsla (om man nu tål skaldjur) som är enormt god till både pasta och stekt fisk och lätt att göra. Här publicerar jag receptet om någon av er vill testa:
 
Det här behöver du till två personer:
1 rödlök
2 dl kokbar créme fraiche
1,5 msk vitt vin
3 nypor salt
2 tsk pressad citron
1 tsk citronpeppar
1 tsk citronpeppar
1 knippe dill
1 burk kräftstjärtar eller 100 gram djuppfrysta skalade räkor
 
Du gör så här:
1. Lägg kräftstjärtarna eller räkorna i ett durkslag och låt dem rinna av
2. finhacka rödlöken och stek den mjuk
3. Häll i créme fraiche och låt den småkoka
4. Tillsätt det vita vinet
5. Smaksätt med kryddor och citronen
6. Klipp dillen och strö över
7. Lägg i skaldjuren och serverra genast
 
 
 
 
/Ec
recept / sommarkänsla