/ FILM, TEATER OCH MUSIK /

FILMTIPS NUMMER 6 2017

 
 
Mitt sjätte filmtips i år blir ett drama som heter i orginal " Der kommer en dag". På svenska har filmen fått titeln "Vår tid ska komma". Dramat är från år 2016. För regi står Jesper  W Nielsen för och manus har Sören Svenstrup skrivit. i Huvudrollerna finns Lars Mikkelsen och Sofie Gråböl. Filmens produktionsland  är Danmark. Den kommer att kosta hos discshop 149 kr när den kommer på DvD vilken innehåller en skiva.  
 
Lite om filmen:
"Året är 1967 och ungdomskulturen gror. I Köpenhamn bär man blommor i håret, lyssnar på Beatles och Dylan och sjunger sånger om frihet och en ljusnande framtid. Men i Gudbjerg tycks tiden istället ha frusit till is. Här hamnar de oskiljaktiga bröderna Elmer och Erik när deras mor insjuknar.

I denna avkrok härskar rektor Fredrik Heck med oinskränkt makt över fosterhemmet med målet att förvandla bångstyriga pojkar till lydiga medborgare - med alla medel. Skräckslagna gör Elmer och Erik allt för att synas och märkas så lite som möjligt för att kunna undgå Hecks represalier, men minstingen Eriks klumpfot och hans livliga drömmar om att bli astronaut ställer hela tiden till det. När den enda lärare som varit snäll mot dem, Lilian, skräms iväg så återstår bara en lösning? att slå tillbaka! Men deras enda vapen är deras fantasi och den sista lilla gnutta hopp som finns kvar.

VÅR TID SKA KOMMA är David mot Goliat i en oerhört stark och fängslande historia - byggd på sanna händelser - som inte lämnar någon oberörd".(Källa: discshop)

Vår tid ska komma hade premiär den 19:e maj på Folkets Bio i min hemstad.

 
 
 
/Ec
Filmtips