/ FILM, TEATER OCH MUSIK /

FILMTIPS NUMMER 9 2017

 
 
I eftermiddags slog jag mig ner i soffan under en paus. Lade i en DvD från mitt filmbibliotek. Filmen får bli mitt 9:e filmtips i år. Det är ett drama från 1993 med titeln "Hjärtat slår"  I Original heter den " Heartbeat". Filmen bygger påen roman av Danielle Steel. För regi står Micheal Miller. Huvudpersonerna spelas av John Ritter och Polly Draper. Speltiden är 89 minuter. Tyvärr går inte DVd:n längre att köpa. Kanske kan man hitta den i någon låda i något varuhus.
 
"Hjärtat slår" har sådana undeerbara miljöer vilka jag tycker är härliga, särskilt nu i november, då det är grått och trist här hemma. Ibland behöver vi drömma oss bort från verkligheten en stund för att hämta kraft och energi att fortsätta jobba.
 
Lite om filmen:
"De bär båda på en stor saknad. Bill (John Ritter) saknar både sina söner, som bor långt borta hos sin mamma, och en flickvän. Adrian (Polly Draper) saknar sin exmake trots att han övergav henne för att hon blev gravid. Bill och Adrian har ovetande om den andres existens länge arbetat på samma tv-station. Så en dag korsas deras vägar och de blir snabbt passionerat förälskade i varandra. Men Adrian kan inte sluta tänka på sin exmake och hon hoppas alltjämt att han ska komma tillbaka till henne. Detta skapar en ohållbar situation för Bill och Adrian, och när förlossningen närmar sig våndas Adrian inför det beslut hon måste fatta: ska hon chansa på att exmaken kommer tillbaka, eller ska hon istället satsa helhjärtat på en framtid tillsammans med Bill"?( Källa: discshop)
 
 /Ec
 
Filmtips