/ LIVETS NJUTNINGAR /

DITT VAL AV KAFFE SÄGER VEM DU ÄR

 
 
Det finns en studie som har tittat på sambandet mellan våra personligheter och vilken typ av kaffe vi helst dricker. Tusen personer ingick i undersökningen och de fick svara på olika frågor om hur de skulle agera i olika scenarior som utforskade vanliga personlighetsdrag och -typer. De svarade också på frågor om vilket kaffe de föredrar att dricka.
 
Svart kaffe
"Personer som dricker sitt kaffe svart tenderar enligt studien att vara gammalmodiga personer som är okomplicerade till sättet och gillar att hålla  saker simpla. De är tålmodiga och effektiva, men kan samtidigt vara inrutade i sina vanor och motvilliga att göra förändringar. Dessutom visade studien att det även kan vara tysta och retliga av sig.
 
Latte-Lovers eller kaffe med mjölk och socker
"Enligt studien är personer som dricker sitt kaffe med mjölk eller väljer en kaffe latte mer benägna att hjälpa  andra och generösa med sin tid gentemot andra. De kan dock samtidigt ta sig an mer än de klarar av, vara people-pleasers och inte alltid ta väl hand om sig själva.
 
Cappuchino, koffeinfritt eller väldigt specifik beställning
"De som väljer kaffe med mycket skum, exempelvis en cappuccino, kaffe utan koffein eller har en mycket specifik beställning visade sig ofta vara perfektionister och personer som gillar att ha  kontroll. De är även väldigt känsliga och tenderar att oroa sig för saker, samtidigt som de är medvetna om sin kropp och hälsa och tenderar att göra hälsosamma val. Personer i den här gruppen kan även bli stämplade som själviska
 
Snabbkaffe
"Snabbkaffedrickare är de mest avslappnade i alla kategorier, men de är även de sämsta planerarna och de som är mest benägna att prokrastinera och skjuta  upp saker. De tar livet som det  kommer, men kan även vara för avslappnade och strunta i sin hälsa.

 Kallt och sött kaffe

" De som helst beställer kallt, sött kaffe, exempelvis en frappucino, är trendsättare och gillar att prova på nya  saker. De är socialt  modiga, men kan även vara vårdslösa. De är spontana och fantasifulla, samtidigt som de kan vara barnsliga, falla för snabba  lösningar och göra ohälsosamma  val för sig själv". (källa: en artikel av Nanna von Korring infört i Femina)

 

Vilken personlighet tillhör jag själv är svårt att säga .Jag dricker ju svart kaffe med mjölk och socker. Kanske gammalmodig, okomplicerad person, Det finns även ganska mycket tålamod och effektivitet i mig. Sedan är jag absolut en individ som vill ha kontroll och vill testa nya saker. Dessutom är jag väldigt spontan och vill ha snabba lösningar. Min personlighet är en blandning av alla kaffesorter ovan. När jag tänker efter så är det grymt att ha funktionsvariationer, när jag har en sådan personlighetsdrag eller -typ. Beundrar min omgivning som står ut med mig!

 

 / Ec
 
 
.
 
 
 
Mat och Dryck