/ FILM, TEATER OCH MUSIK /

FILMTIPS NUMMER 8 2017

 
 
 
Mitt filmtips nummer åtta är "Återstoden av dagen" (Remains of the Day).Det är ett drama från 1993 avJames  Ivory med Anthony  Hopkins och Emma Thompson i huvudrollerna.  Filmen fick åtta Oscars. Manus har nobelpristagaren i litteratur 2017 Kazou I shiguro skrivit Det här romantiska dramat är 129 minuter långt och för tillfället går det att köpa hos discshop för 79:- (Filmen ingår i kampanjen 3 DvD för 199:-)
 
Handlingen:
"Oscarvinnarna ANTHONY HOPKINS (När lammen tystnar) och EMMA THOMPSON (Howards End) återförenas här med den rosade filmgruppen Merchand Ivory i ett ovanlig och rörande drama om blind trohet och undertryckt kärlek. 
 
HOPKINS briljerar som Stevens, den perfekte engelske butlern, nästan fanatiskt plikttrogen mot sin herre Lord Darlington, som spelas förträffligt av JAMES FOX (Betjänten). Darlington blir liksom ganska många medlemmar av den engelske överklassen på 30-talet förförd av nazisterna och ställer upp på att etablera kontakt mellan dem och den engelska regeringen. THOMPSON är gripande i sin roll som godsets hushållerska, en livlig och viljestark ung kvinna som förfärad bevittnar Lord Darlingtons samröre med tyskarna. Mot hennes vilja blir hon och Stevens långsamt förälskade, även om ingen av dem är beredd att erkänna det. Det enda sättet för dem att ge luft åt sina känslor är genom påhittade diskussioner. 
 
I filmen medverkar dessutom en lång rad oerhört välspelande skådespelare, bland annat CHRISTOPHER REEVE och HUGH GRANT vilket alltsammans bidrar till att göra Återstoden av dagen till en ?storslagen filmupplevelse!? (Pat Collins, WWOR-tv)". ( Källa discshop) 
 
"Återstoden av dagen" är en fantastisk film! När jag fick se den för ett tag sedan, sögs jag in i handlingen för första stund. Det är ett suveränt skådespeleri och miljön är lantlig men så otrolig vacker. De 129 minuter som filmen pågår rinner iväg och jag försvann från verkligheten. Det är absolut en film som jag vill se om en vinterdag. Filmen är i stil med "Downtown Abbey" men mycket bättre! Se de! Ni blir inte besvikna!
 
 
/Ec

 

 

Filmtips