/ Allmänt / KROPP OCH SJÄL /

SÅ ÄR VI INNE I OKTOBER

Min egen bild september 2017
 
För flera år sedan skrev jag en text som jag kallade " i lä av livet". I kväll när det är så där små ruggigt utomhus och det märks att hösten är på väg, så vill jag citera delar av min text. Den som påminner oss om sommaren som varit, men också har den här texten någon värme som vi behöver då hösten är här för att stanna. Då regnet slår mot fönstret. Texten har också en allvarsam ton att ta vara på dagen såsom den ter sig, för vi vet ju aldrig om vi får uppleva i morgon.
 
"Jag skulle vilja sitta i lä av livet och bara lyssna till naturens egna ljud och känna dess dofter. Se en solnedgång gå ned i havet en sommarnatt vid en brygga någonstans. Se solen gå upp till en ny dag medan jag dricker mitt morgonkaffe på en altan någonstans. Uppleva stillheten före Sverige vaknar...
 
 Jag skulle vilja ligga och känna någon massera hela min kropp och veta att jag befinner mig i lä av livet. Med huvudet i en massagebänks hål, kan man nästan somna och drömma sig bort. Visst har man rätt att få njuta av sådana ting samt befinna sig i lä av livet ibland! Visst har man rätt att stoppa huvudet i hålet ibland, för att fortsätta att leva vidare i vårt samhälle som blir bara hårdare och kallare ju längre tiden går.
 
"Jag skulle vilja sitta i lä av livet med mina bästa vänner utan att snegla på klockan. Kanske grilla eller ta en enkel fika spontant och i all enkelhet. Vem vet om vi finns i morgon? Vi lever i en tid, då vi inte vet vad som sker härnäst. Där vi bör hålla fast vid livet så länge vi har det och varandra. Ingen av oss vet när och hur det tar slut."(Ur min egen text från år 2010)
 
Snart kommer jag att dricka mitt kvällste och varva ner vid ett ljus. I morgon börjar en ny vecka som jag hoppas kan få stunder över att kunna känna att vi är här och nu.Glöm inte att någon kanske behöver just ditt sms, när vi gått in i oktober!
 
 
/Ec
Egna tankar / Hälsa / Höst