/ BLOGGBLAD 2019 /

BLOGGBLAD NUMMER 72017

 
 
I går, fredag, vände vi blad i kalendern. Plötsligt befinner vi oss i september, den första höstmånaden. Själv kan jag inte förstå att sommaren, som inte var någon bra sommar i Skåne, är över vad det gäller kalendermässigt. Det har varit många regniga dagar. Inte nog med det - Det har varit ett konstigt väder den här sommaren. Flera olika vädertyper under samma dygn. Själv har jag tagit vara på solstunderna och gått ut och satt mig i hyreshusets trädgård med min mobil och lyssnat på en bok. Men vad jag kommer att minnas  är bl. a. när jag var på väg till eller från läkarbesök hur regnet forsade ner. Jag blev blöt från topp till tå. Den här lördagen har det varit soligt och varmt som en normal svensk sommardag. Alltid något att glädjas åt! Hoppas att vecka som kommer blir en fin sensommarvecka, så jag kan gå små promenader och bara njuta av att finnas tlll. jag är lite ledig, som det ser ut för tillfälliet. Den senaste perioden har inte varit speciellt rolig med varma nätter och en enorm klåda av min psoriasis. salvorna gör att min kropp klibbar fast i lakan och kläder. när det har kommit till fjällning, så klistras det gärna i tyget på byxor, så det är en aning jobbigt. Men jag hoppas det blir bättre och att mina hudläkarna kan hitta på en bra lösning. 
 
År 2010 skrev jag en text som jag kallade "hösten nalkas". Vill gärna citera lite ur den texten: " Hösten är min årstid – har nog alltid varit det – Kanske för att man då är tillbaka till lugnet och vardagen efter all stress som finns under sommaren. Tänk hur gott det kan vara att äta en varm svampsmörgås en kulen höstkväll! Den kommande årstiden har sin tjusning och den skapar ett inre lugn i min själ som jag trots allt finner behagligt och som passar min personlighet. Längre ner i texten skriver jag: " Nu kan den som vill städa ut sommardammet rejält. Kanske får man lust att hänga upp andra gardiner här och där. Hösten är den tid under året, då man har tid att pyssla hemma och införskaffa något nytt till ens hem.. Jag avslutar texten så här: " När höstregnet smattrar på fönstren, slipper jag ha dåligt samvete för att jag är inomhus. Jag sätter mig kanske längre stunder vid datorn . Kanske går man tillbaka till den varma sängen om söndagsmorgnarna, för att sova ytterligare en stund". (ur min egen text hösten nalkas)
 
Tyvärr har min livssituation förändrats, men fortfarande betyder mina weekends och storhelger mycket för mig. Under de kan jag verkligen återhämta mig och vara mig själv. Utan de dagarna i veckan skulle jag inte orka med veckoarbetet och allt annat som bör göras eller uträttas i ett hem.
 
I kväll blir det en tevekväll med godfika och umgänge med min vän/assistent och resten av helgen planerar jag att se om jag hittar några höstplagg.
 
 

/Ec

 

 

 
 
Helger, avkoppling, / Hälsa / Höst