/ TIDNINGAR, OCH BÖCKER /

BOKTIPS NUMMER 11 2017

 
 
Mitt elfte boktips i år är en roman av Fredik Backman med titeln "Britt-Marie var här" Samma författare skrev "En man som heter Ove," succéromanen som blev långfilm med Rolf Lassgård i huvudrollen. Jag har bara sett filmen, eftersom Lassgård gör Ove.Jag har inte läst något av Backman, men hans senaste bok låg på mitt soffbord i går. Någon i personalen läser den för  tillfället och rekommenderade den stark. Jag har redan lagt in den i mitt bibliotek på BookBeat. Jag tog den som ljudbok.Det har blivit en vana att sluta dagen med att lyssna på någon ljudbok. Är så glad att jag har BookBeat. Ibland börjar jag dagen med att lyssna en kvart före jag stiger upp till en ny dag.
 
"Britt-Marie var här" utgavs av förlaget nånpocket i juli i år. Romanen är på 361 sidor och finns som pocket och kostar 39-:Kr, E-bok 59-: och som CD-bok för 283 kronor. Boken står inom skönlitteraturen.
 
Lite om romanen ?
"ritt-Marie, 63, är faktiskt inte passivt aggressiv. Det är bara det att smuts, repor och felaktigt organiserade besticklådor får henne att skrika på insidan. Hon har just lämnat ett 40-årigt äktenskap och liv som hemmafru, och det enda arbete hon kan få finns i Borg, ett finanskrisdrabbat samhälle vid en väg där allt är nedlagt utom den ölstinkande pizzerian.

Britt-Marie avskyr fotboll, Borg har inget annat än fotbollen kvar. Det är sannerligen inte en början på en underbar vänskap. Men när byns ungdomslag behöver en tränare så desperat att de till slut är redo att ge jobbet till vem som helst,då bryr de sig inte om petitesser som att hon absolut inte vill ha det. När Britt-Marie dessutom blir utbjuden på dejt av en polis och bryter handen i ett solarium finns det ingen återvändo.
 
Britt-Marie var här är en kärlekshistoria och en kärleksförklaring. Om en kvinna som väntat ett helt liv på att hennes ska börja, och om samhällen vid vägar där fotboll och pizzerior är det sista som överger människorna".(Källa Bokus)
 
 
/Ec
boktips