/ TIDNINGAR, OCH BÖCKER /

BOKTIPS NUMMER 12 2017

 
  Isabelle Ståhls roman "Just nu är jag här" blir mitt tolfte boktips i år. Själv såg jag ett inslag Nyhetsmorgon i lördags, där man presenterade den här boken vilken räknas som en samtidsroman. Tyvärr finns inte den som ljudbok, men i formaten inbunden och som E-bok. Vill du köpa den inbunden, så får du betala 189:Kr på Bokus och vill du ladda ner den som E-bok kostar den 126:-Kr. Det är Förlaget Natur & Kultur som gav ut den här volymen i maj i år."Just nu är jag här" innehåller 294 sidor.
 
Handlingen:
"Elise läser på universitetet och dejtar på Tinder. Hon har GPS:en ständigt påslagen och utbyter erfarenheter av antidepressiva med sina vänner. Hon tycker egentligen bara om män i övre medelåldern, de är som hästar, så lugna, orubbliga och förnöjsamma, de har ingen ångest, de bara äter och sover och berättar anekdoter. Hon skulle vilja vara en häst.
När hon träffar Victor verkar hon bli lycklig på det där omedelbara sättet, trots att han är i hennes egen ålder. Lyckan går snart över i en känsla av tomhet.

"Just nu är jag här" handlar om hur man ska kunna säga »jag älskar dig« i en avförtrollad tid där alla ord har förlorat sin mening, men där längtan efter närhet är ofrånkomlig.
En Stockholmsskildring som är medveten om traditionen tillbaka till Hjalmar Söderberg, och samtidigt är en relationsroman i högsta grad för och i vår egen tid." (källa Bokus)
 
Lite om Isabelle Ståhl:
"Isabelle Ståhl är en av våra mest profilerade yngre skribenter och kritiker, tidigare verksam på Expressens kultursida, numera Svenska Dagbladet. Hon är doktorand i idéhistoria vid Stockholms universitet." (Bokus)
 
En recension av boken:
"Känns som en väldigt ärlig och trovärdig generationsskildring. Kände igen mig otroligt mycket. Vackert språk och smarta observationer! Rekommenderar verkligen"! (En kund från Bokus)
 
boktips