/ KROPP OCH SJÄL /

EN DAGLIG VARDAGSRUTIN

 

Bild: Shutterstock/IBL

"Visst är det härligt att kliva ut ur duschen och svepa in sig i ett nytvättat badlakan. Vi är nog många som inte riktigt känner oss som människor om vi inte får ta en morgondusch. Men nu har en amerikansk  Buzzfeed har pratat med två olika forskare i ämnet dermatologi och domen är enig: En dusch varannan eller var tredje dag räcker gott och väl.
 
Anledning till överduschningen vi ser i dag bygger på sociala konstruktioner. Den som duschar riskerar att torka ut sin hud och spola bort de naturliga bakterierna som finns på huden – speciellt om du duschar varmt. Uttorkningen riskerar att skapa små hål i huden vilket kan göra dig mer infektionskänslig.
 
Använda en tvättlapp istället 
 
De dagar du inte duschar kan du i stället rengöra de smutsigaste delarna av kroppen – ansiktet, underarmarna, armhålorna, könet och rumpan – med tvål, vatten och en tvättlapp för att känna dig mer ren och undvika dålig lukt. Även om du inte duschar varje dag ska du definitivt byta kläder du har närmast kroppen." (källa Hemmets veckotidninng.) 

 

Ni som brukar följa mig vet säkert att jag är noga med min personliga hygien ochatt håret ska se snyggt ut. Vid  varje anställningsintervju informerar jag de blivande assistenterna att min personliga hygien betyder mycket för mig. Jag tycker inte om att vara ofräsch. Mitt största bekymmer, sedan jag fick psoriasis, är att jag aldrig känner min ren. salvorna gör att nin kropp känns klibbig och min hud har blivit torr och skrynklig som ett russin.

 
 /Ec
Hälsa