/ Allmänt /

EN HÖSTBETRAKTELSE

Höst i Wisconsin
 
Jag hör hur regnet smattrar på rutan, då jag skapar det här inlägget.Det har också hörts några åskknallar emellanåt. Nu är verkligen sommaren 2017 ett minne blott, men för mig som tycker om hösten är det inga problem. Jo, det förståss - om jag måste ut när det ösregnar och det rinner in innanför jackan, då känns det ganska så surt att vara utomhus - På väg någonstans, till ett möte som inte går att avboka, till ett läkarbesök likaså. Ack ja, då är det skönt att äga en ridjacka, vilken jag köpte för nio år sen. Den håller sig lika fin som när den var ny och den är varm, då det blåser kraftigt.  
 
Visst föredrar jag att sitta inomhus i något varmt och mjukt - myskläder - Ta en kopp kaffe och kanske en bit kaka, fast det är bara torsdag Det är så här: Vi måste njuta av livet medan vi kan. Ingen av oss vet när vi inte kan. Allting tar slut en dag, det är bara så det är. Försöker alltid fånga guldkornen i det lilla och inte göra upp för stora planer. Gör jag det, så blir det ingenting av. Att fånga guldkornen har jag blivit sämre på den senaste tiden. Kanske beror det på att jag inte mått så bra. Ändå har jag varit tvungen att fixa så att min assistans fungerar i min vardag.
 
Sedan är jag ett kontrollfreak, då det gäller mitt hem och mina katter.. Är det stökigt här hemma, så trivs jag inte. Kan inte ta det lugnt, när jag har något att göra. Till exempelvis måste jag ordna upp i köket innan jag ser en film på teven. Minns mamma diskade alltid undan innan vi åt middag. Jag har nog fått mitt ordningssinne därfrån. Om jag tänker efter, så är jag nog ett kontrollfreak i det mesta.och absolut när det gäller min ekonomi och det jag skriver. Vill skriva ut det projektet som jag håller på att arbeta med och jag vill ha dessa papper i en mapp. Är det oordning i mappen så blir jag inte glad...Mitt skrivande betyder så mycket för mig och ofta kan jag bara sitta en stund då och då. Ska jag då leta efter papper tar det både tid och ork. Den här helgen kommer jag att ägna mig åt att skriva på mitt projekt. Tydligen ska det regna, så jag kommer inte att få något dåligt samvete. Härligt, att få lite time for myself. 
 
Så här dags på året, längtar jag tillbaka till Wisconsin i USA, där höstlöven är så starka med dess färger som inte finns här i Sverige. År 1987 åkte jag och pappa över och bodde hos pappas kusin under en månad. Det var en upplevelse. Tre år senare var pappa gift och bodde där i 13 år, men han saknade Sverige. Åh, vad jag saknar dig pappa! Jag är så glad att jag fick just dig till pappa. Alla dessa kläder du skickade över till jul m m! De var unika - ingen annan hade ju likadana - Tänker på det här nu när jag ska köpa nya jeans på postorder samt lite annat jag behöver. Jag skulle vilja turn back time på många sätt, men det går ju inte!
 
 
 /Ec
 
 
 
 
 
 
Egna tankar / Helger, avkoppling, / Höst / mitt skrivande