/ BLOGGBLAD 2019 /

BLOGGBLAD NUMMER 4 2018

 
 
Nu tror jag att vintern har sagt adjö på allvar för den här säsongen i min landsända. Däremot har vi upplevt nästan storm under de senaste dagarna. Nåväl, det är skönt att det blir lite varmare.  Vi får mer energi och det känns lättare att leva. Lusten att göra något vid sitt yttre - som att klippa sig, köpa något nytt till vårgarderoben - har återvänt. Sådant brukar pigga upp en ledsen själ. När jag tittar in i min garderob finns där bara dystra färger, som svart och grått samt ett par jeans .Nåväl jag får se om jag hittar något nytt under den närmsta tiden, vilket kan piffa upp min garderob. Det blir inte en lång kappa med 1980-tals axelvaddar som modeexperterna i programmet Go´kväll sätter på varje person som har sökt till inslaget "gör om mig".
 
Som mina trogna läsare vet, har jag nu börjat  min behandling för psoriasis. I dagsläget har jag tagit fyra injektioner De har god effekt på min hud.Däremot har huden blivit så känslig och det känns obehagligt. Jag tar mina injektioner två gånger per månad och jag måste erkänna att jag inte är mig själv de första tre dagarna efter min behandling. Jag har inte något annat val om jag ska få bort klådan.. Nu har jag börjat sova bättre och det är mycket positivt. Det innebär att jag orkar mer under dagarna och det behöver jag verkligen.
 
Tyvärr fick jag avstå en vecka från mina injektioner, eftersom jag drabbades av influensa. Jag blev verkligen irriterad. Hade ju precis börjat med min behandlig, men så är livet - Jag fick den influensan med hög feber och en gräslig hosta -Veckan före påsk låg jag till sängs. Försökte lyssna på ljudbok på Bookbeat, men det gick inte bra. Var för dålig.
 
Under påsken var jag uppe, men var sannerligen inte bra. Tänkte på bloggen, men tanken blev inte mer än så. Jag har svårt att minnas när jag hade sådan feber, som inte ville försvinna. Allt tar sin tid som det heter. Det är bara att vänta, hur drygt det är för en rastlös själ.. Det var först förra helgen som jag återvände till min vardag med allt vad den innebär.Härligt att kunna ta hand om det som jag brukar!
 
I slutet av förra veckan hade mitt assistanskooperativ några dagars utbildning för oss användare. En dag togs kommunikation och rollen som arbetsledare upp till ytan, medan den andra dagen fiick vi lära oss vilka nyheter som hade kommit - bland annat personuppgiftslagen. 
 
Trots att det är april, så är det hög tid att tänka på sommaren det vill säga så jag har personal även då mina ordinarie assistenter är lediga. det är en uppgift som tar mycket tid, ork och som jag inte kan slarva med, men jag tror att jag kommer att lyckas även sommaren 2018. Den här uppgiften är mycket arbetssam, men kontrollfreak som jag är, så väljer jag att ha full insyn i min vardag och bestämma vem som ska hjälpa miig. det är viktigt, då man behöver så mycket assistans som jag gör att jag anställer  "rätt" person och att min personal vet vad tystnadsplikt och integritet är. I morgon fortsätter jag läsa CV, sedan är det dags för intervjuer och bredvidgångar. Därefter kan den personen "testjobba". Efter det har jag ett färdigt sommarschema. Jag gissar att det tar cirka tre veckor ytterligare från idag tills jag kan pusta ut. Ack ja, nog vet jag vad jag ska göra den närmsta tiden!
 
Under veckan som har gått, har jag, förutom allt med assistansen, köpt födelsedagspresent till lille-bror, putsat alla fönster ut- och invändigt. Det känns skönt efter vintern.Med min fönsterputsning kom sommaren till Skåne.Ett litet bekymmer var vad jag skulle ha för kläder under torsdag - fredag, men det löste sig! Jag tog fram ett par vita leggings och en rosaaktig tunika från förra säsongen. Hoppas att värmen och det fina vädret består i helgen, så jag kan njuta av det.
 
I mitten av vecka 16 gick jag igenom min privatekonomi och då insåg jag att jag kunde klippa mig, Härligt att få håret i ordning! Det var så längesedan. Klippte håret i en page. Min nya frisör muttrade om hur jag hade kunnat låta bli att klippa mig, men jag lät henne tycka vad hon ville. 
 
Som jag skrev i början av inlägget bör min garderob  gås igenom: Somligt i den har jag haft länge, men inte använt, så det tänker jag ta bort och skänka. Annat är ju favoriter - de läggs undan till nästa säsong.Polos och mörka t-shirts tillhör nog det som jag lägger undan. Igår, fredag, beställde jag fyra par leggings i två-pack. Två av dessa är i glada färger - hallon och grön. Sedan beställde jag ett par Jeans. Allt går att kombinera med det jag har innan.
 
/Ec
Hälsa / Mitt arbetsledarskap / Vår / min garderob