/ Allmänt /

BOKTIPS NUMER 6 2018

 
För tillfället lyssnar jag på en ljudbok av Ulla Assarsson via Bookbeat alltså i mobilen. Sedan jag skaffade den här tjänsten för en mindre kostnad i månaden, har jag läst en hel del facklitteratur, men också skönlitteratur. De stunder som jag har egen tid morgon och kväll är guld värda.
 
Då sitter jag i sängen i en behaglig ställning och njuter av att bara vara Ewacarin. Då glömmer jag bort mina olika funktionsnedsättningsvariabler, vilket är ganska skönt. Även om jag har lärt mig leva med dem. Acceptera kan jag aldrig göra, för då är det att ge upp för mig. Däremot bör man lära sig leva med sina tillkortakommanden, för att få en dräglig vardag. Det är inte så lätt men det måste gå på något sätt. Annars är livet svårt att leva. Jag med min positiva inställning till livet vill tro att det finns guldkorn här och där. Det gäller bara att upptäcka dem. Det här var en parentes i mitt sjätte boktips för året. 
 
Ulla Assarsson bok heter "Ett långtsamt farväl" är utgiven av Saga Egnomt i februari i år. Boken finns i två olika format, dels som mp3-skiva (speltid 491 minuter) och som E-bok. Hos Bokus kostar mp3-skivan 173:- och vill man ladda ner den till sin dator, kostar den 74:-
 
Något om "Ett långsamt farväl":
"Efter 9 månaders sjukskrivning och en lång väntan och oro bekräftas Ulla Assarssons värsta farhågor. Hennes man har Alzheimers sjukdom! Han är bara 62 år och tanken var att de skulle njuta av livet, barnen och barnbarnen tillsammans. Men vad ska hända nu? 

Ulla är i grunden en positiv människa och har oftast förlitat sig på att hon har förmågan att hitta lösningar på olika problem som uppstått i såväl arbetslivet som privatlivet. Hennes livsfilosofi att det mesta kommer att gå bra har alltid gett henne framtidshopp. 

Den 17 september 2007 blir hon ordentligt omskakad i sin livsfilosofi och en avgrund öppnas framför henne. 
Boken är skriven i dagboksform, ett resultat av att Ulla redan från dag ett efter Alzheimer-beskedet började föra anteckningar". (källa Bokus)
 
Något om Ulla Assarsson:
"(född 1948) är före detta egenföretagare och chefsutvecklare. Ett långsamt farväl är hennes debutbok, en berättelse om att gå från att vara hustru till att bli anhörigvårdare".(källa Bokus) 
 
 
 
 
/Ec