/ FILM, TEATER OCH MUSIK /

FILMTIPS NUMMER 4 2018

 
i dag har "Djävulens advokat" premiär. För regin står Jörgen Bergmark  och speltiden är en timme och 29 minuter. Det är den 38e Beckfilmen. I huvudrollerna märks Peter Hauber och Jennie Silferhjelm. För manus står Johan Bogaeus.
 
Handlingen;
"En restaurangägare skjuts till döds av en man som snabbt försvinner därifrån. Mordet ser ut att vara en gänguppgörelse och de vittnen som befann sig på plats säger att de inte minns vad som hänt. Becks team ställs inför en utredning som blir svår att knäcka. "Beck - Djävulens advokat" är den fjärde av fyra helt nya Beck-filmer som har premiär på C More under våren 2018". (Källa Moviezine)
 
Delar av Alexander Dunerfors recension i april 2018:
"I årets sista Beck-deckare utreder teamet ett gängrelaterat restaurangmord. En man har blivit skjuten på nära håll mitt på ljusa dagen. Flera vittnen finns, men ingen vill prata. De låtsas inte ha sett något eller ljuger ihop en historia. Rädslan sätter käppar i hjulet för rättvisan.
 
För en gångs skull får vi se mördaren från första början. Det handlar inte om ett whodunnit-mysterium, frågan är snarare om den skyldige ska lyckas komma undan. Mäktiga gangsters har en tendens att slingra sig ur det mesta, med pengar eller våld. Iallafall på film. 
 
. Nog hade vissa av de här filmerna mått bättre av att vara mer fristående, och släppa loss kreativiteten hos alla inblandade. Men detta är trots allt polissåpa med massproducerade avsnitt och ett färdigpaketerat koncept. Så nej, vi slipper inte undan Beck-gruppens rätt påtvingade intriger och otroligt trista familjeliv här heller.
 
 
Peter Haber är femte hjulet, pliktskyldigt med i ett fåtal scener. Tråkigt för honom verkar det inte finnas något slut i sikte, på det viset som förra säsongen då han gick i pension i filmen ”Sista dagen”. Nej, den här kassakon lär säkert mjölkas i ett par år till, och så länge filmserien heter ”Beck” får Beck allt ta och ställa upp". (källa Ur Alexander Dumerfors recension)
 
 
/Ec
 
 
Filmtips