/ BLOGGBLAD 2019 /

BLOGGBLAD NUMMER 2 2018

 
 
Det är så konstigt att vakna upp till vita tak och ett mycket mycket tunt snötäcke på hyreshusets gräsmatta utanför mitt köksfönster. Visserligen kunde jag se det gröna i den men ändå...Så där vid lunchtid begav jag mig ut för att köpa lite mjölk, smör, frukt och något grönt till min personal, vilket de ska ha under veckan. Märkte då att de hade sandat på vissa av trottoarerna. Det innebär att kallare grader är även på väg till oss. Före jag gick in och påbörjade det här inlägget visade de en väderkarta på teven, där det stod att det skulle bli hela sju minus i morgon. Så nu har vintern kommit, men som sagt mamma har inte fyllt år ännu, så ännu är det inte vår!   Det här var vårt talesätt hemma. Att det är kallt och snö i luften, gör mig ingenting. Det är blåsten som tränger genom märg och ben som jag inte tål. Den tar min anda från mig!
 
Idag har jag bara "hållit helg", något som är ovanligt! Åh, vad det har varit skönt att inte tänka på tiden utan jag har kunnat äta den där rostade mackan med fikonmarmelad och druckit mitt morgonkaffe i lugn och ro. Sett ett avsnitt av "Matador". Jagat en toalettborste i tre olika affärer, men vad gör det? Det är ju söndag! Medan jag åt middag, tittade jag på "Så ska det låta". Snart ska jag avsluta min dag med lite te i köket och sedan när jag krypit till kojs - ja då blir det nog ett par sidor på min ljudbok, innan jag släcker min lampa och somnar.
 
Kan man ha det bättre? Knappast! I morgon är det en annan dag som Björkman sjöng en gång. Kanske" snön faller och vi med den". Det var Lundell som skrev den raden en gång. Nej nu är det bäst att jag stoppar innan jag har fler rader ur Mello-låtar i  inlägget. Trots kallgrader och vinter, så är "Livet på en pinne" som herr Blom sjöng med olika tårtbitar bakom sig som dansade. Själv är jag ett fan av livet så... Men där gick gränsen även för mig.
 
 /Ec
Helger, avkoppling, / Vinter