/ TIDNINGAR, OCH BÖCKER /

BOKTIPS NUMER 4 2018

 
För tillfället läser eller rättare sagt har jag lagt in " Inte ett moln så långt ögat kan nå" av  Tomas Ledin i mitt bibliotek i BookBeat. Det är en bok som omfattar ett 40-årigt artistliv och en del av svensk musikhistoria, alltså inte någon egentlig självbiografi. Jag har svårt att släppa mobilen, då klockan har hunnit bli för mycket och jag är tvungen att stiga upp ganska tidigt på morgonen därpå. Med den här boken tar jag gärna mobilen en stund, som ofta blir alltför lång på morgnarna. Jag blir alldeles trollbunden. Orsaken kan vara att Tomas Ledin beskriver saker som jag minns så väl från min ungdomstid. En riktig nostalgitripp!
 
Boken är både skriven och inläst av artisten själv. Den gavs ut på förlaget Bonnier Fakta i oktober förra året. Volymen omfattar 256 sidor. Den finns i tre olika format. Som inbunden kostar den 235:-, som bok som ni kan ladda ner direkt 118:- ooh som mp3 med skiva 200:- hos Bokus 
 
Så här säger Bokus om "inte ett moln...":
"I mer än 40 år har Tomas Ledin, en av våra mest älskade artister, stått på scenen. Sedan skivdebuten med Restless mind och sin medverkan i Melodifestivalen 1972 har han blivit en viktig del av svensk musikhistoria och komponerat en mängd klassiska låtar som Sommaren är kort, I natt är jag din och En del av mitt hjärta.

I den här rikt illustrerade boken berättar Tomas om hela sitt artistliv, från de första trevande försöken i slutet av 1960-talet, via gigantiska turnéer som Rocktåget till kritikerrosad krogshow.
 
 
Vi får också läsa Tomas berättelser om hur tjugofem av alla hans sångfavoriter kom till. Och för den som vill spela och sjunga med finns även texter och ackord till varje låt".
 
Tomas Ledin har fått bra recensioner av de som köpt boken.
 
För mig som bara lyssnar på boken har jag inte tillgång till bilderna som finns i boken, men jag får ju inte allt!
 
 
/Ec
Min musik / boktips