/ HUSMANSKOST /

FESTLIG PYTT I OMELETT FORM

 
Bild Google
 
För en del år sedan hittade jag ett viktväktarrecept, vilket är både gott och lätt att göra. Jag brukar säga att det är en variant av pytt i omelett form. Att den görs med kassler och purjolök gör det mer festlig. Har man inte  kassler, så kan man ta vad kylen bjuder i köttrestter. Själv ska jag ha julskinka i kväll. Ibland har jag haft champinjoner som jag har halverat och stoppat i. Det är en rätt med många variationsmöjligheter av grönsaker och dettycker jag är både praktiskt och bra för en person som avskyr att kasta mat.
 
Ingredienser till fyra pers:
200 g kassler
1 st purjolök
1 msk flytande smör & rappsolja
3 ägg
3,5 dl vetemjöl
7 dl lättmjölk
 
Du gör så här:

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Tärna kasslern och lägg i en smord ugnsform, ca 30×22 cm. Tillaga strax under mitten i 
ugnen, ca 5 minuter.
3. Ansa och strimla purjolöken. Kärna ur och tärna äpplet. 
Lägg lök och äpple i formen.
4. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och mjöl till en slät och klimpfri smet. Häll smeten i formen och grädda strax under mitten i ugnen tills ugnspannkakan fått fin färg och stannat, ca 30 minuter.
5. Vid servering:  Servera med rårörda lingon.

 

 
/Ec
 
Mat och Dryck / recept