/ Allmänt /

GRATTIS ESTELLE

 Foto: Erika Gerdemark/Kungahuset.se
 
I dag hurrar vi för prinsessan Estelle som fyller hela sex år! Tänk vad tiden går! Många och fina bilder har vi fått se av vår söta prinsessa genom åren. Det är ju bara början på ett av alla album som ska skapas under estelles liv. Hoppas hon har haft en trevlig födelsedag med många presenter och att tårtan var i hennes smak. i alla fall såg den vacker ut.
 
 Den där torsdagsmorgonen i februari för sex år sedan som vi vaknade till nyheten att kronprinsessan Victoria nedkommit med ett barn. Tidigare samma dygn, strax efter midnatt klockan 00:50, inkom kronprinsessparet till Karolinska Universitetssjukhuset i Solna. 
 
Sex timmar senare, klockan 07:00 mötte den nyblivna pappan pressen. Klädd i svart kostym och slips i samma färg var det en märkbart rörd prins Daniel som berättade för journalisterna att han och kronprinsessan fått en dotter.
 
Klockan 04:26 föddes en 51 centimeter lång och 3280 gram tung, väldigt söt liten prinsessa. Mina känslor är lite ”all over the place”, sa han med tårar i ögonen
 
En tronarvinge var född och kungen och drottningen berikades med sitt första barnbarn. Vid lunchtid samma dag samlades många människor vid slottet för att välkomna den nya prinsessan. 42 salutskott sköts från kanoner på Skeppsholmen i Stockholm.
 

Nu har det gått sex år sedan den torsdagsmorgonen, och prinsessan har under åren charmat oss gång på gång". (Källa: Ur Amanda Lundins artikel i Svensk Damtidning)

 

 En bild från 2012
 
/Ec
 
.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
KUNGLIGT