/ TIDNINGAR, OCH BÖCKER /

BOKTIPS NUMMER 1 2018

 
 
Mitt första boktips för i år blir "Tisdagarna med Morrie" av Mitch Albom. Boken har givits ut av förlaget Månpocket  år 2000 men den har kommit ut i nygåva. "Tisdagarna med Morrie"  omfattar 183 sidor och finns som pocket och kostar då hos Bokus 54:-.Finns även som ljudbok och kostar 172:-Väljer du ljudboken kan du ladda ner den direkt till din dator. 
 
Handlingen:
"Morrie Schwartz var Mitch Allboms favoritprofessor, hans mentor och vän. På examensdagen lovar Mitch att hålla kontakten men det dröjer tjugo år innan han hör av sig. Av en händelse får han se sin gamle sociologiprofessor på teve; Morrie har drabbats av en nervsjukdom som långsamt förlamar hans kropp men inte hans sinnes briljans och inte hans lust att leva ända till slutet.
Mitch beslutar sig för att besöka Morrie varje tisdag - precis som under studieåren. De samtalar om kärlek, äktenskap, känslor, förlåtelse, saknad och död. Deras pånyttfödda vänskap blir till en sista föreläsning fylld av visdom och erfarenhet, en lektion i konsten att leva".(Källa: Bokus)
 
Pressomdömen
"En gripande, livsklok betraktelse, såld i miljonupplagor.'' Aftonbladet
Nr 1 på New York Times bestsellerlista
''Om du skall lägga pengarna på en enda bok i år - köp Tisdagarna med Morrie. Jag lovar: Du blir inte besviken.'' Dagbladet

"Den här boken är en kärlekshandling, en gemensam sådan från de två männen, professorn och hans elev. De för fram budskapen med en lätthet som endast det riktigt svåra mäktar. Framförallt ger den förtröstan och en stor glädje.'' Västerbottens Folkblad
 
 
boktips