/ DET VAR DÅ /

JAG MINNS ER SÅ VÄL

 
 
 
 
 
 
 
 
Bilder hämtat från Google
 
I bland är Svensk Television fantastisk!  Under julhelgen i år och mellandagarna har vi tevetittare kunnat se tre verkliga pärlor. Jag är så glad att jag inte missat dem! Det blev en riktig nostalgitripp för mig. Vad jag talar om är dokumentärerna om Lill-babs, Lasse Lönndahl och Sven-Erik Magnusson. Jag har växt upp med de här artisterna och med deras musik.Hur många gånger har jag inte gnolat med i "jag är en tuff brud i lyxförpackning", "Jag ger en röd ros till en blond flicka", och sist men inte minst " Säg kanske kanske". Det var tider det och morfars transistorradio gick på högvarv, så det hördes över hela byn. Underligt nog sa ingen något om oljudet. Om jag ska välja ut någon dokumentär som var bäst, så skulle det bli den om Sven-Erik Magnusson. I den hade man också filmat andra artister som berättade om Sven-Erik både privat och på scen. I slutet av dokumentären fick vi se hans son, Oscar Magnuson berätta lite om sin pappa och hur de levde med cancern. Det var mycket musik i alla tre filmerna. Musiken fick mig att minnas morfar, då han sjöng just dessa låtarna med hes röst. Min morfar hade astma!
 
Vem var då de här astisterna kanske någon undrar som inte vet så mycket om min musik på 1960-talet? Här kommer en kort sammanfattnig av var och en av dem.
 
Barbro "Lill-Babs" Margareta Svensson, född 9 mars 1938 i byn Tå i Järvsö socken, Hälsingland, är en svensk sångerska. Lill-Babs har från det sena 1950-talet och flera årtionden framåt varit en av Sveriges mest populära artister. 
 
Lars  Gunnar "Lasse" Lönndahl, född 19 augusti 1928 i Stockholm, är en svensk sångare och skådespelare. Han var en tidig "tonårsidol" och har bland annat haft 38 låtar på Svensktoppen. Han är bror till ljudteknikern Per Lönndahl. 
 
Knut  Sven-Erik  Magnusson, född 13 oktober 1942 i Säffle församling i Värmlands län, död 22 mars 2017 i Västerstrands distrikt i Karlstad, var en svensk sångare, gitarrist, klarinettist och saxofonist i dansbandet Sven-Ingvars. /All  info har jag hämtat från Wikipedia)
 
Om någon vill läsa mera om de här artisterna finns det hyllmeter skrivit om dem i diverse tidningar, uppslagsverk o.dyl.
 
Jag säger: Tack för allt ni har givit mig vad gäller musik! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
Min musik / PORTRÄTT / minnesspår