/ HUSMANSKOST /

MIN EGEN KÖTTPUDDING

 
 Så är det vardag på nytt! Det är också den första vardagen på år 2018. Tänk vad jul-och nyårshelgen försvinner snabbt. Nu återstår bara trettonhelgen vilken infaller på en veckohelg. Därefte är vi inne i våra gamla mönster efter att ha haft möjlighet att koppla av med kanske nära och kära några dagar. Kanske har vi blivit smått nostalgiska för visst blir vi påminda om barn- och ungdomens julhelg. Ack ja...På tal om helgerna, så köper vi oftast hem lite för mycket av det goda. Ögat vill mera, än vad magen orkar med i verkligheten. Ändå försökte jag i år att dra ner på matinköpen och bara köpa sådant som jag älskar och som är gott, men tyvärr är min kyl ganska full med rester. Då jag tittade in i den förstod jag att jag bör ta tillvara på en del idag. Det fanns ingredienser till en ny middag  av olika köttrester. Jag hade några skivor fläskfilé och lite kassler i tärningar.
 
Min mamma kunde konsten att få resterna att smaka gott med små grepp. Jag var ofta med henne i köket, då hon komponerade våra restmiddagar hemma. Just den här tisdagen kommer jag att äta mammas köttpudding baserat på överblivna köttbitar, gärna av olika slag.
 
Köttpudding till två personer:
1 .Lägg det skurna köttet som kan vara i tärningar eller vad du önskar, i mitten på en ugnsäker smord form.
2. Gör ett potatismos för två personer. Det går åt 5 - 7 mjöliga potatisar
3. I en kokbok kan du se hur man gör egen mos. Min mamma hade små knep. Hon värmde mjölken och tog i ett ägg, för att göra det lite pösigare.
4. Om hon hade riven ost hemma, så strödde hon den på moset som låg runt om i formen.
5.  Om det fanns någon sås över, hällde mamma den över köttet i formen. Jag hade ingen sås hemma, så jag gjorde lite brunsås och hällde på mitt kött
6. Gratinera formen i ugnen på 175 grader tills moset fått en fin färg ca 20 - 25 minuter.
 
Serveras med lite grönsaker, inlagd gurka/gelé.
 
 
 
/Ec
 
Mat och Dryck / minnesspår