/
HUSMANSKOST /
MIN EGEN KÖTTPUDDING
Min mamma kunde konsten att få resterna att smaka gott med små grepp. Jag var ofta med henne i köket, då hon komponerade våra restmiddagar hemma. Just den här tisdagen kommer jag att äta mammas köttpudding baserat på överblivna köttbitar, gärna av olika slag.
Köttpudding till två personer:
1 .Lägg det skurna köttet som kan vara i tärningar eller vad du önskar, i mitten på en ugnsäker smord form.
2. Gör ett potatismos för två personer. Det går åt 5 - 7 mjöliga potatisar
3. I en kokbok kan du se hur man gör egen mos. Min mamma hade små knep. Hon värmde mjölken och tog i ett ägg, för att göra det lite pösigare.
4. Om hon hade riven ost hemma, så strödde hon den på moset som låg runt om i formen.
5. Om det fanns någon sås över, hällde mamma den över köttet i formen. Jag hade ingen sås hemma, så jag gjorde lite brunsås och hällde på mitt kött
6. Gratinera formen i ugnen på 175 grader tills moset fått en fin färg ca 20 - 25 minuter.
Serveras med lite grönsaker, inlagd gurka/gelé.
/Ec