/ Allmänt /

OM DEN SJÄTTE JANUARI - EN MINNESDAG -

På måndag börjar "det vanliga livet" på nytt efter alla dessa helger! Själv tänker jag unna mig ytterligare en veckas ledighet. Under den veckan ska jag försöka bara att vara - Göra saker som jag vill, Ordna i mitt hem efter jul och nyår. Nej, jag tror inte att jag packar ner diverse julbelysning, men allt annat får nog säga tack och hej då för den här säsongen. Belysningen ger ett behagligt sken i lägenheten, då det är grått och trist därute. Ännu har vi inte sett någon snö i Malmö. Vi har inte heller haft kallgrader och ändå är vi inne i början av januari. Jag är nästan säker på att "vår vinter" kommer i slutet av den här månaden - det brukar vara så - Ack ja, den som lever får se!
 
Idag är det trettondagen 2018. Den sjätte januari är något speciellt som värmer mitt hjärta. Den dagen år 1989 klockan 17 klev min vän/assistent in genom dörren i vår villa i min hemstad. I kväll är det alltså 29 år sedan. Han trodde han skulle endast stanna en kort tid, men ödet ville annorlunda. Det blev ingen intervju för han pratade, pratade och pratade för sitt varumärke och han såg snygg och proper ut, så jag bestämde mig för att testa honom trots att någon varnade mig. Men jag har alltid gått min egen väg och se det gick bra. Han är kvar!
 
Idag är vi nära vänner som finner trygghet i varandra, som har upplevt både sorg och glädje. Alla dessa flyttar vi har gjort genom åren till olika städer. Resor som vi gjort och hur många turer till IKEA har vi inte gjort. Kanske det största av allt som han har gjort för mig är att han har sagt nej till mycket för att låta mig få ett drägligt liv. Hur ska jag någonsin glömma det. Det finns inga ord. Två ord som är viktiga för oss båda är tillit och respekt och att man alltid är ärliga mot varandra. Ett annat ord som betyder mycket för oss båda är tolerans. Frihet tillhör också våra hörnstenar.
 
Jag vill avsluta det här inlägget med en vers av en låt som är verkligen inne just nu. Texten är si och så, men den stämmer in:
 
Jag trodde änglarna fanns bara, bara i himmelen
Jag trodde änglarna fanns bara, bara i himmelen
Men det var innan jag mötte dig
Nu har jag en ängel här hos mig
 
 
/Ec
 
                           
minnesspår