/ MY POEMS /

DU SKULLE KANSKE VILJA...

 Bild Google
 

Du skulle kanske vilja sitta  blunda och njuta, medan sommardagen övergår till sommarnatt. Drömma om en svunnen tid, då du var ung och hela livet låg framför dig. Då du tyckte att du var odödlig.

Du skulle sitta där och höra hur vågorna slog mot strand. Hur skön tystnaden är efter en dag med omvärldsbrus, vilket är tidens självklarhet i en stad.

Du skulle kanske vilja sitta på en brygga någonstans med fötterna i vattnet och se solnedgången gå ned i havet, medan du drömmer om nästa dags möjligheter.
 
Du skulle kanske vilja tillbringa de sista timmarna på dygnet med att läsa en bok eller se en film. Inom dig har du vetskapen om att du inte behöver ha väckarklockan på snooze för du är ju ledig nästa dag.
 
Du skulle kanske vilja sitta på ett café någonstans, där du beställer in en kopp av ditt älskningskaffe och en ostfralla, medan du tittar på människor som går förbi. Hand i hand.
 
Du sitter säkert där i sommarkvällen och undrar vad Han gör just i denna minut. Han som betyder eller kanske betydde så mycket för dig för längesedan  Hur kunde det bli så här? Varför tordes du inte fortsätta att ses? Vad var du rädd för? Alla blir man äldre utanpå, men vi är nog desamma i hjärtat.
 
Du skulle kanske vilja slänga iväg en slängpuss åt Hans håll och hoppas han har det bra när sommardagen övergår i sommarnatt.
 

© 2018 Ewacarin Holmqvist

 

 
 
 
Egna tankar / Helger, avkoppling, / sommarkänsla