/ Allmänt /

GLAD MIDSOMMAR

 
 
 
 
 
 
 
Glad midsommar! Det är ofattbart att det redan är midsommar och att den längsta dagen på året ( igår) har varit. Ju äldre jag blir, ju snabbare rinner tiden iväg. Nåväl, ännu har vi cirka nio veckor kvar att förhoppningsvis njuta av sol, hav och värme, De flesta av oss har hela vår långledighet att se fram emot! Själv smyger jag in en veckas lledighet efter midsommar. Det känns helt underbart! Maj månad var väl så hektisk vad min roll som arbetsledare beträffade. Nu i veckan som gick, lade jag sista handen på min sommar och de skriftliga lönesamtalen är mottagna. Nu kan jag koppla av en liten tid, före jag ska vara "arbetsledare på heltid. Det sker när min ordinarie personal har sin semester - de som kan mina rutiner utan att fråga mig om det minsta lilla - De bestämmer inte! Idag vill jag inte tänka på det som ska komma i framtiden. Idag vill jag koppla av och ha det mysigt.
 
Midsommar 2018 har börjat lugnt och behagligt. Steg upp i maklig takt efter en bra nattsömn utan att vakna flera gånger.Vaknade av att regnet smattrade på rutan. Det har kommit skurar under förmiddagen, men just nu lyser solen. Min vän/assistent och jag åt stekt färsk potatis och inlagd strömming. Gott till max! Vi avslutade med en kopp kaffe framför "Nyhetsmorgon". Det var Steffo och Jenny som höll i trådarna. Kocken bjöd på stuvad potatis med rimmad lax. Men han gjorde också en tallrik som jag ska testa längre fram: Det var en krämig äggröra som han lade i mitten av tallriken, runt om lade han sedan matjesbitar och mellan dessa spritsade han gräddfil med röd stenbitsrom. Naturligtviis strödde han klippt gräslök ovanpå på äggröran. Det såg mycket gott ut!
 
Någon traditionell midsommarmat blir det inte i kväll. Inte heller några färska jordgubbar eller jordgubbstårta. Inte för priset skull (hörde på radion att en liter kostar 60:- på torget nära mig). I kväll blir det en god köttbit, färskpotatis och Jensens Favoritsås och en tomatsallad.
 
Nu ska jag se lite VM-fotboll och dricka lite cider. Njuta av min ledighet. Igår köpte jag en påse chips med dippa, något som är ovanligt för mig och mycket styckchoklad.
 
Jag måste till sist citera några verser ur "visa vid midsommattid" Den sången sjöng min mamma alltid vid den här tiden.
"I natt ska du dansa vid Svartrama tjärn
I långdans, i språngdans, på glödande järn
I natt är du bjuden av dimman till dans
Där Ull-Stina, Kull-Lina går

Nu tager du månen från Blåbergets kam
Att ge dig en glorias sken
Och ynglet som avlas i gölarnas slam
Blir fålar på flygande ben"
 
Jag kan inte hjälpa men jag saknar min familj en dag som den här.
 
 /Ec
Helger, avkoppling, / sommarkänsla