/ LIVETS NJUTNINGAR /

TACK FREDRIK FÖR EN GOD LYXLUNCH

 Bild min egen tagen den 27/6 2018
 
Tack Fredrik för att du lagade en annorlunda äggröra i Nyhetsmorgon efter midsommar. Idag gjorde jag den till lunch och den är verkligen god. Jag förstår att "Trav-Per dog när han åt.Brukar aldrig ha lyx-lunch mitt i veckan men har man semester, så har man och då måste man kunna unna sig en del...
 
Här kommer receptet till 4 personer:
 
4 filéer matjessill
1 rödlök
1 dl creme fraiche
½ dl cheddarost
½ msk gräslök
4 ägg
1,5 msk grädde
salt och vitpeppar
1 msk kaviar gärna orökt
50 g smör
dill
 
1. Skär matjessillen i ca 2 cm stora bitar.
2. Finhacka rödlök och vispa upp creme fraichen tills den blir fluffig och fast. Riv cheddarosten och skär gräslöken fint.
3. Blanda kaviar, finhackad rödlök och uppvispad creme fraiche.
4. Knäck äggen i en bunke och vispa ut med grädden, salt och vitpeppar.
5. Slå äggsmeten i en panna och rör hela tiden med en träslev tills smeten flockar sig, den ska fortfarande vara krämig. Tillsätt den rivna cheddarosten och gräslöken.
6. Bryn smöret.
7. Lägg upp den ljumna äggröran på ett serveringsfat och placera ut matjessillen. Spritsa ut lite kaviarcreme och toppa med brynt smör och dill.
8. Servera gärna med lite knäckebröd eller färsk potatis.
 
 
Ec
 
Mat och Dryck / recept